10 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο

deka-eksipnoi-tropoi-hrisimopoiisete-eleiolado

Το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Δεν υπάρχει φαγητό που να μην νοστιμίζει από το λάδι, είτε αυτό μαγειρεύεται μαζί ή μπαίνει ωμό στο τέλος. Όμως το ελαιόλαδο δεν υπάρχει στη ζωή μας μόνο για να το τρώμε. είναι πλήθος οι ιδιότητές του που μας βγάζουν πολλές φορές από τη δύσκολη θέση.

1. Γυαλίζει ξύλινες επιφάνειες

Πολλές φορές το παρκέ μπορεί να γίνει με ελαιόλαδο. Σε πολύ καλά καθαρισμένο ξύλινο πάτωμα ρίξτε ελαιόλαδο, τόσο που να μπορεί να μεταφερθεί με την παρκετιέρα. Αν δεν έχετε παρκετιέρα μπορείτε να τυλίξτε μία σκούπα με ένα πανί. απλώνεται με το πανί αυτό το ελαιόλαδο σε όλο το πάτωμα, με αργές, απαλές κινήσεις, μέχρι να απορροφηθεί και να μη γλιστρά. Το αφήνετε όλο το βράδυ να τραβήξει καλά.

2. Απωθεί τα ποντίκια

Σε σπίτια που ζουν κοντά στους αγρούς, είναι συχνή η επίσκεψη των ποντικών. Μπορείτε να τους κρατήσετε μακρυά αν τοποθετήσετε πετσέτες με λάδι στις τρύπες που έχουν βρει ή έχουν ανοίξει για να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι. Δεν αντέχουν τη μυρωδιά.

3. Καταπολεμά την τριχόπτωση

Μπορείτε να κάνετε κάθε βράδυ μασάζ στο κεφάλι σας με ελαιόλαδο για αρκετό καιρό. Αφήνετε για μία ώρα περίπου το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και έπειτα να λούζεστε καλά. Το λάδι δυναμώνει τα μαλλιά.

4. Λαμπερό τρίχωμα των κατοικιδίων

Και τα ζωάκια σας μπορούν να αποκτήσουν λαμπερό και υγιές τρίχωμα αν βάζετε μέσα στην τροφή τους λίγο λάδι.

5. Πατούσες των κατοικιδίων

Το καλοκαίρι που τα ζωάκια σας πατούν σε καυτές πλάκες πεζοδρομίου ή στο μπαλκόνι κλπ, ένα πέρασμα τις πατούσες τους με λάδι θα τα ανακουφίσει. Προσοχή όμως μην μείνει πολύ λάδι και γλιστρούν.

6. Λάμπες και φως

Με λίγο φιτίλι και μία ωραία λάμπα μπορείτε να έχετε αχνό φωτισμό σε έναν χώρο σας. Άλλος ένας υπέροχος και παραδοσιακός τρόπος  ν’ ανάψετε φως με λάδι είναι το καντήλι.

7. Γυαλίζει τα παπούτσια

Με λίγο λάδι σ’ ένα βαμβάκι ή πανί μπορείτε να περάσετε τα παπούτσια και τις ζώνες σας που θέλουν γυάλισμα. Θα σας εντυπωσιάσει όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η διάρκεια του γυαλίσματος.

8. Καθαρίζει το δέρμα σας

Από το make up του προσώπου σας, μέχρι το γράσο που σας έμεινε στα χέρια από το  μαστόρεμα του αυτοκινήτου, όλα καθαρίζουν εντελώς με λίγο ελαιόλαδο, αφήνοντας το δέρμα πιο υγιές από ότι το βρήκε.

9. Αφαιρεί τις τσίχλες

Ο μεγάλος μπελάς της πόλης, η τσίχλα στο παπούτσι! Απλά πιέστε πάνω της για μερικά δευτερόλεπτα ένα βαμβάκι με λάδι. Μετά από λίγο, η τσίχλα θα βγει εντελώς από το παπούτσι σας.

10. Γυαλίζει τα μεταλλικά αντικείμενα

Το λάδι μπορεί να κάνει εκπληκτική δουλειά στη σωστή ποσότητα αν θέλετε να δώσετε απαστράπτουσα λάμψη στα μαχαιροπίρουνά σας πριν από ένα πολύ επίσημο δείπνο. Τα περνάτε με ένα πολύ μαλακό πανί το οποίο έχετε ποτίσει με ελαιόλαδο. Έπειτα τα περνάτε με ένα μαλακό καθαρό πανί. Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

 

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα