Δέκα ισχυρές συνήθειες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ευτυχία

Δέκα ισχυρές συνήθειες που μπορούν να μας σας οδηγήσουν στην ευτυχία

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να ανεβάσετε το ορισμένο σημείο της ευτυχίας σας. Με τον ίδιο τρόπο που θα δυναμώνατε τον θερμοστάτη μια παγωμένη μέρα, έχετε την ικανότητα να επαναπρογραμματίσετε το ορισμένο σημείο ευτυχίας σας σε ένα υψηλότερο επίπεδο γαλήνης και ευεξίας.

Το μυστικό βρίσκεται στην απόκτηση των συνηθειών της ευτυχίας. Ακολουθούν δέκα ισχυρές συνήθειες ευτυχίας που μπορείτε να υιοθετήσετε.

1.Στρέψτε το μυαλό σας προς τη χαρά

Έχετε προσέξει πως το μυαλό σας έχει την τάση να δίνει περισσότερη σημασία στα αρνητικά γεγονότα της ζωής σας, παρά στα θετικά;

Αντιστρέψτε το, απολαμβάνοντας συνειδητά τις θετικές εμπειρίες, τη στιγμή που συμβαίνουν: τον ήλιο στο δέρμα σας, τη γεύση ενός αγαπημένου σας φαγητού, ένα χαμόγελο ή μια καλή κουβέντα από κάποιον φίλο ή συνάδελφο. Χαρείτε τα καλά συναισθήματα!

2. Ελαφρύνετε το φορτίο σας

Για να συνηθίσετε να αφήνετε κατά μέρος τις ανησυχίες και τα αρνητικά συναισθήματα, ξεκινήστε να αποδεσμεύεστε πρώτα από το υλικό επίπεδο. Η κοινωνική ανθρωπολόγος Άντζελες Άρριεν συστήνει να δωρίζουμε ή να πετάμε είκοσι επτά αντικείμενα την ημέρα, για εννέα μέρες. Αυτή η φαινομενικά απλή συμβουλή θα σας βοηθήσει να κόψετε δεσμούς που δεν σας εξυπηρετούν πια.

3. Ξεκουραστείτε

Ένας αλάνθαστος τρόπος να αυξήσετε τα επίπεδα ευτυχίας σας είναι να πέσετε για ύπνο πριν τις δέκα το βράδυ, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες. Θα δείτε πως ο κόσμος είναι ένα τελείως διαφορετικό μέρος, όταν είστε πραγματικά ξεκούραστοι.

4. Γίνετε αντίστροφα παρανοϊκοί

Επιλέξτε να πιστέψετε πως ζείτε σε ένα φιλικό σύμπαν – προορισμένο να σας υποστηρίζει, αντί να σας εναντιώνεται. Αν αντιμετωπίσετε κάποια δύσκολη κατάσταση, αναρωτηθείτε «Αν αυτό συνέβαινε για κάποιον ανώτερο σκοπό, ποιος θα ήταν αυτός;»

5. Κάνετε χαρούμενες παρέες

Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν πως η ευτυχία είναι μεταδοτική! Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με άτομα υποστηρικτικά και αισιόδοξα, για να ενισχύσετε τα χαρακτηριστικά αυτά και στη δική σας ζωή.

Διαβάστε επίσης: Ας μην αφήνουμε το αύριο ή το χτες, να μας κλέβουν την ευτυχία της ημέρας

6. Μην πιστεύετε ό,τι σκέπτεστε

Διακόψτε τη δίνη της ανησυχίας και του άγχους, αμφισβητώντας τις αρνητικές σας σκέψεις. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι σκέπτεστε κάτι, δεν το κάνει αλήθεια.

7. Αναζητήστε τη σιωπή

Η προσευχή, ο διαλογισμός και το να βρίσκεστε στη φύση έχουν από καιρό αναγνωρισθεί ως τρόποι να αποκτήσετε πρόσβαση στην εσωτερική σας γαλήνη και δύναμη.

8. Κινήστε το σώμα σας

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως κάποια μορφή άσκησης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ευεξίας. Την επόμενη φορά που θα αρχίσετε να νιώθετε άσχημα, ανεβάστε τους παλμούς σας – ακόμη και αν αυτό σημαίνει απλά να περπατήσετε την ώρα που μιλάτε στο τηλέφωνο ή να παρκάρετε λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σας και να περπατήσετε το υπόλοιπο.

9. Στηριχθείτε στην ευγνωμοσύνη

Έρευνες δείχνουν πως το επίπεδο της ευτυχίας σας αυξάνεται όταν σκέφτεστε τα πράγματα για τα οποία αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Το να τα καταγράφετε είναι ακόμη ισχυρότερο. Ξεκινήστε λοιπόν από σήμερα ένα Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης.

10. Να εύχεστε το καλό για τους άλλους

Προσπαθήστε να ακτινοβολήσετε την αγάπη σας στους γύρω – τους φίλους και τους συγγενείς σας, αλλά και ξένους που βλέπετε στον δρόμο. Αυτό θα γεμίσει και την δική σας καρδιά.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα