Διαδραστικό φεστιβάλ για την τέχνη ε(λ)πιζω στην Ελλάδα σήμερα

elpizo

Η ομάδα Interventus σε συνεργασία με το Life n’ Art Theater διοργανώνει ένα διαδραστικό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού. Εάν είστε καλλιτέχνες και ζείτε στην Ελλάδα, δηλώστε συμμετοχή στο φεστιβάλ “Ε(λ)πιζω στην Ελλάδα σήμερα (τον τόνο τον βάζεις εσύ)”.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους τον Μάιο – Ιούνιο του 2016.

Βασικός άξονας των έργων: η σημερινή ελληνική πραγματικότητα και ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασή τους. Δεκτά θα γίνουν έργα από όλους τους χώρους των πλαστικών και παραστατικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, graffiti, street art, installation, κινηματογράφο, θέατρο, χορό, video art, performance, stand up comedy και λοιπά).

Προτάσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Μαρτίου 2016.

elpizo afisa

Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Τέχνη: Η Σωτηρία της Ψυχής», η ομάδα Interventus διοργανώνει ένα διαδραστικό Φεστιβάλ που καλεί τους καλλιτέχνες της χώρας μας να μιλήσουν με την τέχνη τους για την κατάσταση της Ελλάδας του 2016 και να βάλουν οι ίδιοι έναν πολύ σημαντικό τόνο: Ελπίζω ή Επιζώ;

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι όχι μόνο να καταδείξει την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, αλλά κυρίως, μέσω της διάδρασης να αποδείξει πώς η δύναμη της τέχνης μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά το κοινό που την παρακολουθεί και πώς ο εκάστοτε καλλιτέχνης μπορεί να μεταδώσει το μήνυμά του θέτοντας αυτόν που τον παρακολουθεί όχι στη θέση ενός απλού θεατή που παρακολουθεί αμέτοχος αλλά κάνοντάς τον ενεργό μέλος του έργου και βασικό συντελεστή του καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Όσοι ενδιαφέρεστε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο site του Life and Art Theater: http://www.lifeandart.gr/index.php/art-festival/form

Υπεύθυνες επικοινωνίας:
Παναγιώτα Χαϊδεμένου: panagiota@latheater.gr – Τηλ. 6987728541
Τάνια Μπέκτα: taniabekta2007@yahoo.gr – Τηλ. 6940072958

Βρείτε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/festivalelpizosthnellada/

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας για να μεταδώσουμε όλοι μαζί το πιο ηχηρό μήνυμα!!!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα