Πώς να χρησιμοποιήσουμε το Διαισθητικό Φενγκ Σούι

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το Διαισθητικό Φενγκ Σούι

Η μελέτη οποιουδήποτε συστήματος Φενγκ Σούι μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια και μπορεί να αποδειχτεί αρκετά περίπλοκη για τον μέσο άνθρωπο.

Όμως, πιστεύω πως βαθιά μέσα μας υπάρχει μια αστείρευτη πηγή διαισθητικής γνώσης σχετικά με τη δύναμη της χωροδιάταξης και μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή τη διαισθητική γνώση χωρίς να είναι απαραίτητη η πολυετής μελέτη.

Έχετε αλλάξει ποτέ τη θέση των επίπλων σ’ ένα δωμάτιο, αφού για μια στιγμή σταματήσατε για να «νιώσετε» την καινούργια διαρρύθμιση, και συνεχίσατε κατόπιν να αλλάζετε τη θέση των επίπλων μέχρι να «νιώσετε» ότι έχουν μπει στη σωστή τους θέση;

Ή έχετε ποτέ βρεθεί στην κατάσταση να τακτοποιείτε λουλούδια σ’ ένα βάζο και να «νιώσετε» μια στιγμή ότι αυτή ακριβώς είναι η σωστή θέση;

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις εφαρμόζετε τη διαισθητική τέχνη της χωροδιάταξης. Προσωπικά, όταν η νέα διαρρύθμιση είναι «σωστή», νιώθω ότι αναπνέω πιο βαθιά.

Διαβάστε επίσης: Γενικοί κανόνες της αρχαίας κινεζικής διδασκαλίας για την διατήρηση της θετικής ενέργειας στο σπίτι μας

Για παράδειγμα, αν υπάρχει μια περιοχή στο σπίτι σας στην οποία δεν «νιώθετε» άνετα, μπορεί να επιχειρήσετε να τοποθετήσετε τα αντικείμενα σε διαφορετικές θέσεις, ή να προσθέσετε καινούργια αντικείμενα ή να αφαιρέσετε κάποια από τα παλιά μέχρι να δημιουργηθεί η αίσθηση της άνεσης στο δωμάτιο.

Με το να αλλάξετε τη θέση των αντικειμένων στο σπίτι σας, μπορείτε να επηρεάσετε θετικά τη ροή της ενέργειας μέσα στο ζωτικό σας χώρο.

Η αξιοποίηση του διαισθητικού Φενγκ Σούι μπορεί μερικές φορές να επιφέρει πιο αξιόλογα αποτελέσματα απ’ όσο η πιστή ακολουθία των κανόνων Φενγκ Σούι.

Δεν νομίζω πως είναι αναγκαίο κάθε σπίτι να έχει τέλεια χωροδιάταξη. Τα σπίτια είναι όντως σαν τους ανθρώπους, και πολλές φορές ο μεγαλύτερος πλούτος προέρχεται από την αλληλοσυσχέτισή μας μ’ εκείνα τα άτομα με τα οποία αντιμετωπίζουμε δυσκολίες.

Μερικές φορές, το να ζούμε σ’ ένα σπίτι που μας περιορίζει, μπορεί να μας επιτρέψει να βελτιωθούμε πνευματικά, γιατί πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο προκειμένου να υπερνικήσουμε τη δυστυχία μας και μ’ αυτόν τον τρόπο συνδεόμαστε με την τεράστια δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.

Πιστεύω ότι το καλύτερο Φενγκ Σούι είναι αυτό που γίνεται διαισθητικά, και πως έχουμε όλοι αυτή την ιδιότητα έμφυτη. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας. Να είστε δημιουργικοί. Και, πάνω από όλα, να διασκεδάζετε!

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ντενίς Λιν «Ιερός Χώρος» από τις εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα