Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να βρούμε τον δικό μας μοναδικό τρόπο έκφρασης και να λάμψουμε

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να βρούμε τον δικό μας μοναδικό τρόπο έκφρασης και να λάμψουμε

Στη διάρκεια της ζωής μας όλοι χάνουμε την επαφή μας με την Πηγή, δεν υπάρχει όμως λόγος να πέφτουμε σε κατάθλιψη, καθώς έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουμε να επανασυνδεθούμε.

Εγώ έχω έναν πολύ ισχυρό τρόπο να ξαναμπαίνω στον σωστό δρόμο. Όποτε αισθανθώ πως ίσως να μην κάνω κάτι με τον σωστό τρόπο ή πως κάποιος είπε λόγια που με πλήγωσαν ή πως αποτυγχάνω σε κάποια προσπάθειά μου ή πως χάνω επαφή με κάποιον που αγαπώ ή πως ο κόσμος ολόκληρος πηγαίνει κατά διαόλου, ξέρω πως τότε είναι που πρέπει να επανασυνδεθώ!

Όταν έχω χάσει την επαφή, παίρνω το ημερολόγιό μου, κάθομαι ήσυχα και έρχομαι σε επαφή με αυτό που αποκαλώ εσωτερική Ορμή Εξέλιξης, την Ορμή της Στοργικής Έκφρασης· τη δική μου μοναδικότητα, όχι όλων των άλλων. Και τότε διαισθάνομαι μία εσωτερική Πυξίδα Ευτυχίας, που θέλει να βρει τη σωστή κατεύθυνση και να με οδηγήσει πίσω στον σωστό δρόμο.

Όταν βρίσκεστε στη σωστή κατεύθυνση για τη δική σας ζωή, σημαίνει πως καθοδηγείστε από την εσωτερική ορμή σας να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε εσείς, αυτό που ταιριάζει με τις δικές σας δυνάμεις. Ο οποιοσδήποτε, εκτός κι αν βρίσκεται σε κατάσταση λιμοκτονίας ή κοντά στο θάνατο, θέλει να μπορεί να εκφράζει αυτές του τις δυνατότητες και να τις προσφέρει και να φαίνεται ποιος πραγματικά είναι.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει να αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για απόκτηση αυτογνωσίας σχετικά με το ποιος πραγματικά είστε. Μην περιορίζετε την δημιουργικότητά σας, επειδή αυτό που λέω ίσως και να είναι ένας διευρυμένος ορισμός της ειρήνης. Μπορείτε να το εκλάβετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είτε ζείτε σε μία πολεμοχαρή κουλτούρα στη Ρουάντα, είτε είστε από τους καταδιωκόμενους σε μία εθνοκάθαρση, είτε ζείτε σε κάποιο μέρος όπου οι γυναίκες καταπιέζονται – όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Όταν βρισκόμαστε σε λάθος κατεύθυνση, συχνά το βιώνουμε ως λύπη, κατάθλιψη, έλλειψη εσωτερικής γαλήνης, ακόμη και ως μία βαθιά αίσθηση ενοχής, επειδή οι κοινωνίες μας και τα πολιτικά μας συστήματα μας λένε πόσο καλά είμαστε σε σχέση με άλλους.

Από αυτό το σημείο, εύκολα η ζωή μας μπορεί να στροβιλιστεί προς το χειρότερο και να υποπέσουμε σε εθισμούς και κακοποίηση του εαυτού μας. Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτήν τη δυσφορία;

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να βρούμε τον δικό μας μοναδικό τρόπο έκφρασης και να λάμψουμε.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα