Οι διακοπές μας και οι τετράποδοι φίλοι μας. Τρόποι αποφυγής του στρες εγκατάλειψης

dogs

Οι περισσότεροι γυρίζουμε απ’ τις καλοκαιρινές μας διακοπές και προσπαθούμε να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα. Αυτό δεν είναι δύσκολο μόνο για μας, αλλά και για τους μικρούς μας φίλους, ακόμα κι αν δεν ταξίδεψαν μαζί μας.

Ένα σκύλος που “μένει πίσω” έστω και για μία εβδομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλο άγχος, ειδικά τις πρώτες μέρες της απουσίας μας.
Μπορεί να γαυγίζει έντονα, να κοιτάει επίμονα την πόρτα, να μην τρώει ή να κάνει τις ανάγκες του σε ακατάλληλα μέρη. Αυτά είναι συμπτώματα άγχους αποχωρισμού τα οποία μπορεί να εμφανίζει ο σκύλος μας κάθε φορά που λείπουμε απ’ το σπίτι έστω και μερικές ώρες. Στην περίπτωση  όμως που φύγουμε για διακοπές και τον αφήσουμε είτε σε φιλικό σπίτι, είτε σε πανσιόν, είτε σε κάποιον έμπιστο pet sitter, αυτά μπορούν να εμφανιστούν για πρώτη φορά λόγω της απότομης αλλαγής περιβάλλοντος.

Τι μπορούμε να κάνουμε.

Προτείνεται λοιπόν, ο σκύλος μας να παραμένει στον χώρο του όσο θα λείπουμε ή, εφόσον αυτό είναι αδύνατον, να τον εμπιστευόμαστε σε
σπιτικό περιβάλλον, όπου θα πηγαίνει τις καθημερινές του βόλτες και θα έχει κάποια παρέα και αλληλεπίδραση με άλλα άτομα και ζώα.

Κάτι ακόμα που μπορεί να βοηθούσε είναι οι φερομόνες. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε σπρέι και κολάρο τόσο για σκύλους όσο και για γατούλες.

Δεν ξεχνάμε ότι το έντονο και χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει ασθένειες στους σκύλους όπως και στους ανθρώπους, γι’ αυτό σε τέτοιες καταστάσεις προσπαθούμε να το ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μετά από περιόδους έντονου στρες και αλλαγών, ο φίλος μας μπορεί να έχει συμπεριφορές που δεν είχε εμφανίσει ξανά στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να κρατήσει για μερικές μέρες. Πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει.

Από μεριάς τώρα ενεργειακής κρυσταλλικής βοήθειας θα μπορούσαμε να βάζουμε στο μπολάκι με το νερό καθημερινά ίαμα αμέθυστου 1 κουταλάκι
του γλυκού πρωί μεσημέρι και βράδυ σαν αγχολυτικό και αν δούμε ότι δεν έχει όρεξη για βόλτα και είναι θλιμμένο ίαμα Ηλιοδώρου

Αν δεν κοιμούνται και είναι πολύ νευρικά πάρα πολύ ωραία θα ήταν αν το βραδάκι στο νεράκι του να βάζαμε 1/2 κουταλάκι ίαμα κυανίτη.

Το άρθρο γράφτηκε με την συνεργασία της Αργυρώς Μαρίας Βενιού, ( Θετική εκπαιδεύτρια από την Ακαδημία Strardogs)

και της Στέλλας Ηλιάδη για λογαριασμό του Stellar Crystal Healing

 

 

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα