Διαφορετικές διακοπές χωρίς χρήματα με στοιχείο τη φύση και τα παράγωγά της

Travel-trends-for-2017-WWOOF

Για όλους όσους αγαπούν την οικολογία και τα ταξίδια και θέλουν να ζήσουν σε αγροκτήματα σε διάφορα σημεία του κόσμοθ, ώστε να μάθουν τα μυστικά τους και να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, μπορούν να το κάνουν χωρίς χρήματα.

Το WWOOF είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που συνδέει βιοκαλλιεργητές και εθελοντές από όλο τον κόσμο, με σκοπό να προωθήσει όχι μόνο την οικολογική αλλά και την πολιτιστική γνώση, σε αγροκτήματα που βρίσκονται σε 53 χώρες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας δωρεάν διαμονή ως αντάλλαγμα για κάθε μέρα εργασίας στο αγρόκτημα.

Ο χρόνος διαμονής εξαρτάται από τον ενδιαφερόμενο και μπορεί να είναι από μία εβδομάδα, έως και όσο θέλει ο καθένας.

Με αυτόν τον τρόπο, πέραν της γνωριμίας μας με άλλους τόπους και κουλτούρες, μας δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας βιώσιμης, παγκόσμιας κοινότητας, με κύριο συστατικό την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία και όχι τα χρήματα.

Δίνεται η ευκαιρία σε όλους όσους συμμετάσχουν να είναι σε θέση να ανταλλάξουν εμπειρίες με εναλλακτικούς τρόπους ζωής, σε άμεση σχέση με τη φύση.

Οι υποχρεώσεις των εθελοντών είναι να συμμετέχουν για 4 έως 6 ώρες στις καθημερινές δραστηριότητες της φάρμας και του σπιτιού. Μερικές από τις υποχρεώσεις μπορεί να είναι η σπορά των σπόρων, η παραγωγή φυτοχώματος, η κηπουρική, η καλλιέργεια φυτών, λαχανικών ή λουλουδιών, η κοπή ξύλου, το άρμεγμα, η οινοποιία, η συγκομιδή, η συσκευασία και η παρασκευή γαλακτοκομικών ειδών, ψωμιού και παραδοσιακών γλυκών.

Οι οικοδεσπότες έχουν στην κατοχή τους κάποιο αγρόκτημα, δασικές εκτάσεις, κήπους, αγροκαλλιέργεια, είτε είναι ιδρυτικά μέλη ενός συνεταιρισμού, μιας κοινότητας ή ενός οικολογικού χωριού και οφείλουν να παρέχουν στους εθελοντές φαγητό, διαμονή και νέες ευκαιρίες μάθησης που αφορούν τις τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας.

Τόσο οι εθελοντές, όσο και οι οικοδεσπότες βγαίνουν κερδισμένοι με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μεν διότι αποκτούν νέες εμπειρίες και εξειδίκευση και οι δε διότι τους παρέχεται κάποια βοήθεια.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι σε θέση να πληρώσει τη συνδρομή του στο WWOOF group (υπολογίζεται γύρω στα 56€, ανάλογα με τη χώρα στην οποία επιθυμεί να ταξιδέψει).

Πληροφορίες για συμμετοχές, στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://wwoofinternational.org/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα