Διαλογισμός ανθίσματος

dialogismos-anthismatos

Έχουμε παρατηρήσει τα ανοιξιάτικα μπουμπούκια που φουσκώνουν και ανοίγουν αποκαλύπτοντας μικροσκοπικές ακτίνες χρωμάτων μέσα τους; Αυτό συμβαίνει και μέσα μας. Το σώμα μας ξυπνάει δημιουργώντας μεγάλη όρεξη για φως, για καθαρό αέρα για φρέσκο φαγητό!

Μπορούμε να συντονιστούμε ακόμη περισσότερο με τις λειτουργίες της φύσης που συμβαίνουν γύρω και μέσα μας με τον διαλογισμό της Άνοιξης και της άνθισης. Για αυτόν τον διαλογισμό θα χρειαστεί να βγούμε έξω στο φως, μέρα, ίσως και πρωί. Το μεσημέρι όμως είναι προτιμότερο για την εποχή, διότι αφήνει μια υπέροχη αίσθηση ο ζεστός, φιλικός ήλιος στα σώματά μας που έρχονται από τον παγωμένο χειμώνα και αποζητούν φως και ζεστασιά μέχρι το μεδούλι!

Με ένα παρεό στην τσάντα και ένα μπουκάλι νερό, κατευθυνόμαστε στο κοντινό πάρκο ή σε κάποιο πιο μακρινό. Παρατηρούμε ήρεμα τα φυτά γύρω μας και συγκεντρωνόμαστε σιγά σιγά σε αυτά που ανθίζουν τώρα. Παίρνουμε χρόνο και… συντονιζόμαστε με τα μπουμπούκια της αρεσκείας μας. Απλώνουμε το παρεό δίπλα τους και καθόμαστε. Κοιτούμε τον ήλιο και τον αφήνουμε να μας ζεστάνει…

Παίρνουμε σε βαθιές αναπνοές το φως μέσα σε κάθε μας κύτταρο… εκπνέουμε. Επαναλαμβάνουμε μερικές φορές. Αποδεχόμαστε τις μυρωδιές των λουλουδιών, του φρέσκου χώματος, των δέντρων

Συνδεόμαστε ενεργειακά με το φυτό που μας αρέσει. Αφήνουμε τα μηνύματά του να περάσουν μέσα μας. Τα μηνύματα της φύσης. “τι είναι η Άνοιξη;” “τι είναι η άνθιση για εμένα;” “τι ανθίζει εντός μου;” Παίρνουμε όση ώρα θέλουμε κοντά στο λουλούδι μας ανταλλάσσοντας ενέργεια, αγάπη και φως. Νιώθουμε το ίδιο ασφαλείς όπως κι εκείνο -περισσότερο είναι δύσκολο να νιώσουμε!

Μπορούμε να σημειώσουμε τα μηνύματά μας ή να ζωγραφίσουμε. Μπορούμε απλά να νιώσουμε ένα με την Άνοιξη και την αφθονία της γης. Με πολλή αγάπη… καλή Άνοιξη!

 

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα