Ο διαλογισμός των ενωμένων χεριών

Ο διαλογισμός των ενωμένων χεριών

Όσοι έχουμε ασχοληθεί έστω και λίγο με τον διαλογισμό, γνωρίζουμε την ίσια πλάτη, τη θέση οκλαδόν και τα χέρια να ακουμπούν στα γόνατα με τα δάχτυλά τους να ενώνονται σε διάφορους συνδυασμούς που οι Ινδοί αποκαλούν μούντρας. Πριν όμως να εμπεδώσουμε τέτοιες λεπτομέρειες, φέρναμε τα χέρια μπροστά στο στήθος μας όταν θέλαμε να συντονιστούμε με την Ανώτερή μας Δύναμη ή με την ησυχία μέσα μας. Και πολύ καλά κάναμε μιας και ο τρόπος που οι γιαγιάδες μας μας έμαθαν να βάζουμε τα χέρια μπρος στο στήθος, μας συνδέει με το πεδίο της καρδιάς, το ισχυρότερο πεδίο αγάπης που υπάρχει κοντά μας… η δική μας καρδιά.

Αυτός ο διαλογισμός γίνεται είτε οκλαδόν, ή σε όρθια στάση με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Και στις δύο περιπτώσεις κρατούμε την πλάτη μας όσο πιο ίσια και χαλαρή γίνεται. Θα μας βοηθήσουν μερικά τεντώματα και ανοίγματα των χεριών, της πλάτης και του αυχένα για λίγα λεπτά ώστε να χαλαρώσουν οι μύες του πάνω κορμού. Έπειτα, τρίβουμε τις παλάμες μας μεταξύ τους δυνατά για λίγο ώστε να ζεσταθούν. Ιδανικό είναι να βρισκόμαστε σε έναν ήσυχο και καθαρό χώρο γνωρίζοντας πως δε θα μας ενοχλήσει κάποιος, έχουμε κλειστά τα τηλέφωνα και τα social media, ή έστω χαμηλωμένα και σε άλλο χώρο. Ένα κερί, μία φλόγα να μας συνοδεύει, είναι πάντα ευπρόσδεκτη στους διαλογισμούς μας. Φροντίστε για την ιδανική θερμοκρασία του χώρου, μιας και αυτή την εποχή διακειμένεται σε χαμηλά επίπεδα και μπορεί να σας βγάλει από τη διαλογιστική διαδικασία.

Ξεκινούμε με μερικές βαθειές και αργές αναπνοές ενώ έχουμε τα χέρια μας χαλαρά κάτω. Αφού ανοίξουμε το στέρνο μας με την αναπνοή, φέρνουμε τα χέρια μας μπροστά στο στήθος. Ενώνουμε τις παλάμες μεταξύ τους με τα δάχτυλα ενωμένα επίσης. Αναπνέουμε και αφήνουμε τα χέρια μας να ακολουθήσουν τον παλμό των πνευμόνων μας. Συγκεντρώνουμε την προσοχή μας ανάμεσα στις παλάμες μας, εκεί όπου ενώνονται μεταξύ τους και με το στέρνο μας… Αφήνουμε λίγο περιθώριο στις σκέψεις μας. Για λίγα λεπτά ίσως να μας απασχολούν ζωηρά, καμία όμως δεν αντέχει στη δύναμη αυτής της στάσης των χεριών μπροστά στην καρδιά. Σε ελάχιστο χρόνο ο νους καθαρίζει και η προσοχή μας στρέφεται αβίαστα στο πεδίο της καρδιάς. Είναι γιατί τα χέρια μας εκεί εμποτίζονται ευθέως από την ενέργεια αυτή και τη μεγεθύνουν προς τα έξω. Είναι σα να ενισχύουμε το πεδίο της καρδιάς με πανίσχυρους μαγνήτες, τις παλάμες μας.

Μπορούμε να μείνουμε σε αυτή τη στάση όση ώρα επιθυμούμε. Συνήθως μένουμε περισσότερο απ’ ότι έχουμε προγραμματίσει γιατί απλά, είναι ωραία, είναι αγάπη. Όταν θελήσουμε να “βγούμε” ευχαριστούμε την καρδιά μας και τη δύναμη της Αγάπης. Αφήνουμε τα χέρια μας χαλαρά και όλη μας τη στάση γενικότερα. Παρατηρούμε την ενέργεια των χεριών μας, την ηρεμία και τη διαύγεια που έχουμε. Ευγνωμονούμε γι’ αυτά τα υπέροχα δώρα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα