Ο διαλογισμός δεν επηρεάζει μόνο εσένα, αλλά και όλους τους άλλους γύρω σου

Ο διαλογισμός δεν επηρεάζει μόνο εσένα, αλλά και όλους τους άλλους γύρω σου

Όταν είσαι γαλήνιος, ακτινοβολείς μια διαφορετική ποιότητα ενέργειας από ό,τι όταν είσαι αγχωμένος ή θλιμμένος.

Όσο πιο γαλήνιος γίνεσαι, τόσο ευκολότερα εξοστρακίζεις τις αρνητικές ενέργειες εκείνων που συναντάς. Είναι σαν να έχεις μια αόρατη ενεργειακή ασπίδα γύρω σου που τίποτε δεν μπορεί να διαπεράσει, εκτός και αν πρόκειται για ανώτερη ενέργεια από αυτή της ασπίδας.

Ένα κύμα εχθρότητας χαιρετίζεται με χαμόγελο και με μια εσωτερική γνώση ότι αυτό δεν σε αφορά. Κάποιος που προσπαθεί να σε παρασύρει στη μιζέρια του δεν μπορεί να το επιτύχει χωρίς τη δική σου συγκατάθεση. Η άσκηση στο διαλογισμό σε κάνει απρόσβλητο.

Όχι μόνο μπορείς να εξοστρακίζεις την αρνητική ενέργεια όσων βρίσκονται γύρω σου, αλλά η δική σου αίσθηση γαλήνης θα φέρει και άλλους αρμονικά κοντά σου.

Έχουν γίνει μελέτες για να μετρηθούν τα επίπεδα σεροτονίνης (έκκριμα των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, που δείχνει πόση γαλήνη και αρμονία αισθανόμαστε) σε ανθρώπους που ζουν κοντά σε μεγάλες ομάδες διαλογισμού.

Προκάλεσε έκπληξη η ανακάλυψη πως το επίπεδο σεροτονίνης αυξάνεται στα άτομα που βρίσκονται στο ενεργειακό πεδίο εκείνων που διαλογίζονται. Οι συνέπειες είναι εκπληκτικές. Όσο περισσότερη γαλήνη επιτυγχάνεις με τον διαλογισμό, τόσο η γαλήνη σου επηρεάζει και αυτούς που βρίσκονται γύρω σου.

Έχω ανακαλύψει ότι ο διαλογισμός δεν ηρεμεί μόνο εμένα, προσωπικά, αλλά έχει και μία κατευναστική επίδραση στην οικογένειά μου και τους άλλους γύρω μου.

Το πρωταρχικό πλεονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι μετά τον διαλογισμό μου είναι σχεδόν αδύνατο να αισθανθώ ενοχλημένος από κάτι ή να με αγγίξει κάτι αρνητικά. Είναι σαν να με φέρνει ο διαλογισμός σε επαφή με μια καθησυχαστική ενέργεια που με κάνει να αισθάνομαι βαθιά συνδεδεμένος με τον Θεό.

Ο φυσικός μας κόσμος είναι ένας κόσμος δυαδικότητας και συνδυασμού αντιθέτων, ένας κόσμος χωριστικότητας.

Η σιωπή, όμως, ως εμπειρία είναι αδιαίρετη. Μπορείς να κόψεις στη μέση τη σιωπή και εκείνο που θα έχεις είναι περισσότερη σιωπή. Υπάρχει μόνο μια σιωπή. Επομένως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που έχεις για να βιώσεις τη μοναδικότητα και το αδιαίρετο του Θεού. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αποζητάς τον διαλογισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνεις τον Θεό, αντί να συμβιβάζεσαι μαθαίνοντας για τον Θεό.

Θα βρεις τις απαντήσεις σου στη σιωπή. Θυμήσου: όλα δημιουργούνται από την ανυπαρξία, το κενό. Όταν γράφεις μια νότα μουσικής, η σιγή από την οποία βγαίνει είναι και αυτή μέρος της νότας, ακριβώς όπως είναι και ο ήχος.

Έτσι γιατρεύεται κάθε πράγμα ή κάθε σχέση. Σιωπώντας και ακούγοντας θα βρεις την έμπνευση. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσα να δώσω μια διάλεξη ή να γράψω χωρίς πρώτα να πλησιάσω τον Θεό μέσα σε σιωπή. Αναζητώ χρόνο και χώρο που θα είμαι μόνος με τον εαυτό μου, ώστε να επιτρέψω στην έμπνευση να ξεπηδήσει.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne Dyer “Τα 10 Μυστικά του Dr. Wayne Dyer” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα