Ο Διαλογισμός των φρούτων

Ο Διαλογισμός των φρούτων

Ο Διαλογισμός των φρούτων μπορεί να μας απαλλάξει από λανθασμένες συνήθειες και στερεότυπα όσον αφορά τη διατροφή μας. Και αυτό διότι ένα φρούτο είναι το πραγματικό δώρο της Φύσης προς βρώση.

Ένα φρούτο, μία οπώρα, είναι φτιαγμένο έτσι που μπορεί να θρέψει ένα ον το οποίο τρέφεται με φρούτα, δίχως να χαλάσει τίποτα απ’ όλα όσα συμμετείχαν για να φτιαχτεί. Το δέντρο παραμένει ως έχει, ενώ τα κουκούτσια πέφτουν στο έδαφος με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ακόμη δέντρο.

Αν και υπάρχει ειδική κατηγορία διατροφής η οποία ονομάζεται “καρποφαγία” εντούτοις, δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τον διαλογισμό με τα φρούτα. Οι λόγοι που κάνουν ξεχωριστό τον Διαλογισμό με φρούτα είναι:

1. Η Ομορφιά

Ένα φρούτο πχ ένα μήλο, ένα πορτοκάλι, μία μπανάνα, είναι εκ πρώτης πανέμορφο! Οπότε ο διαλογισμός αυτός μας φέρνει σε επαφή με τη Φυσική Ομορφιά, δείχνοντάς μας πως υπάρχει σε πολύ περισσότερη αφθονία απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε.

2. Η Διατροφή

Καθώς διαλογιζόμαστε πάνω σ’ ένα φρούτο, επαναπρογραμματίζουμε τη γεύση μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Καθώς λοιπόν διαλογίζομαι πάνω σ’ ένα πράσινο μήλο, μειώνω τις έντονες επιθυμίες μου για πολύ γλυκές γεύσεις.

3. Η Αφθονία

Τα φρούτα είναι άκρως συνυφασμένα με την Αφθονία. Έτσι, ο διαλογισμός πάνω σ’ ένα τσαμπί με σταφύλι, διορθώνει σε βαθύ επίπεδο τις πεποιθήσεις μας περί πλούτου και αφθονίας.

4. Η Ευημερία

Τα φρούτα κατά βάση, θυμίζουν καλοκαίρι. Και μιας και ο Φλεβάρης έχει… φλεβίσει, ένας διαλογισμός με φρούτα είναι ό,τι πρέπει για να συντονιστούμε με τα πιο θερμά κλίματα, τα οποία σύντομα θα βρούμε μπροστά μας.

5. Η Θεραπεία

Τα φρούτα είναι κατεξοχήν θεραπευτικές και αποτοξινωτικές τροφές με τις οποίες ο οργανισμός μας δυναμώνει, καθαρίζει και θεραπεύεται. Ο διαλογισμός μαζί τους ενεργοποιεί όλες αυτές τις ικανότητες μέσα μας.

6. Η Ολοκλήρωση

Τα φρούτα είναι ολοκληρωμένα. Είναι το τελικό αποτέλεσμα. Είναι η επιτυχία. Ένα δέντρο εργάστηκε όλο τον χρόνο και συνεργάστηκε με τον ήλιο, τη βροχή, το φεγγάρι, τη γη, τα ζώα και τα άλλα φυτά για να δημιουργήσει το φρούτο.

Καθώς λοιπόν διαλογιζόμαστε πάνω σ’ ένα φρούτο, συλλαμβάνουμε πολύτιμες πληροφορίες για το πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί σε ό,τι  κάνουμε, πώς μπορούμε να συνεργαζόμαστε με όλο το Σύμπαν αρμονικά και πώς μπορούμε να προσφέρουμε κάτι τόσο όμορφο, απλό και θρεπτικό στον  δικό μας κόσμο.

Διαλογισμός

Πολύ απλά, καθόμαστε σε ένα ήσυχο μέρος, με ίσια και χαλαρή πλάτη, κλείνοντας τα τηλέφωνα, και άλλες ηλεκτρικές περιττές συσκευές…

Ανάβουμε μερικά κεράκια και τοποθετούμε μπροστά μας, ιδανικά στο ύψος των ματιών, ένα ή περισσότερα φρούτα.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με τον Διαλογισμός με χιονονιφάδες ώστε να απελευθερώσουμε την σκέψη μας… ηρεμούμε.

Έχουμε τα μάτια μας μισάνοιχτα και αφήνουμε το βλέμμα μας να αγκαλιάσει απαλά την εικόνα και τη μορφή των φρούτων.

Αναπνέουμε και χαλαρώνουμε. Απολαμβάνουμε τις μυρωδιές των φρούτων που σιγά σιγά αρχίζουν να γίνονται αισθητές.

Αφήνουμε το μυαλό μας ανοιχτό να λάβει πολύτιμες πληροφορίες ακόμα και αν η… “λογική” μας παραμένει εκτός. Αφηνόμαστε στα σχήματα και τις μυρωδιές των φρούτων, στα χρώματα και τις αποχρώσεις. Αφήνουμε όλες μας τις αισθήσεις να ανταποκριθούν στην τελειότητα των φρούτων. Ναι, μπορούμε και να τα αγγίξουμε.

Παίρνουμε όσο χρόνο θέλουμε, δίχως βιάση…

Τελειώνουμε τον Διαλογισμό μας με ένα “Ευχαριστώ” από καρδιάς. Το να τελειώσουμε τρώγοντας το φρούτο είναι καλό και επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο.

Μπορεί να έχουμε λάβει κάποια άλλη πληροφορία κατά τη διάρκεια του διαλογισμού πχ να δωρίσουμε το φρούτο ή οτιδήποτε άλλο. Ακολουθούμε την διαίσθησή μας κι εμπιστευόμαστε την επικοινωνία μας…

Ευχαριστώ, Ελένη Μπινιάρη

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα