Διαλογισμός: Μαγικές μπάλες ενέργειας

magick-balls1

Θα περάσουμε σ’ έναν… μάλλον παιχνιδιάρικο διαλογισμό σήμερα. Μ’ αυτόν τον διαλογισμό θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μία ενεργειακή μπάλα με τα χέρια μας. Πρόκειται για μία εκπληκτική εμπειρία η οποία θα μας ενθουσιάσει τόσο πολύ που θα φωτίσουμε από την έκπληξη! Επίσης θα ανακαλύψουμε με τα χέρια μας το βιομαγνητικό μας πεδίο και θα αντιληφθούμε ότι πράγματι υπάρχει ζωτική ενέργεια η οποία διαπερνά το σώμα μας.

Ξεκινάμε όπως συνήθως βρίσκοντας έναν χώρο και μία στάση όπου μπορούμε να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να ισορροπήσουμε. Μπορεί να είναι το δωμάτιό μας, το γραφείο μας, ένα όμορφο και ήσυχο μέρος στη φύση. Φροντίζουμε να έχουμε την πλάτη μας τόσο ίσια όσο μπορούμε. Αποφεύγουμε να αφήνουμε το βάρος μας πίσω στην καρέκλα για παράδειγμα. Τα πόδια μας δεν είναι ποτέ σταυροπόδι. Αν είμαστε όρθιοι δε στεκόμαστε πότε στο ένα πόδι και πότε στο άλλο κατά τη διάρκεια του διαλογισμού αλλά στεκόμαστε και στα δύο μοιράζοντας το βάρος μας. Βρίσκουμε το κέντρο βάρους… Πειραματιστείτε αρκετά με τις στάσεις αυτές. Εξ’ άλλου είναι στάσεις τις οποίες μπορείτε να τις υιοθετήσετε ακόμα και όταν δεν διαλογίζεστε.

Βρίσκουμε λοιπόν την στάση αυτοσυγκέντρωσής μας και παίρνουμε μερικές βαθειές και ήρεμες αναπνοές αφήνοντας τον αέρα να διαπεράσει όλο μας το σώμα. Εκπνέουμε ήρεμα. Φέρνουμε τα χέρια μπροστά μας και ενώνουμε τις παλάμες μας τις οποίες αρχίζουμε να τρίβουμε μεταξύ τους για λίγα λεπτά. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ζεστάνουμε τα χέρια μας σε περίπτωση που κρυώνουν. Θα βρούμε διάφορους τρόπους να τρίψουμε τις παλάμες μας αν επιμείνουμε λίγο. Μπρος πίσω, κυκλικά… Αυτοσχεδιάζουμε, ανακαλύπτουμε.

Τρίβουμε τα χέρια μας. Σταματάμε λίγο• νιώθουμε την ενέργεια στις παλάμες μας. Παρατηρούμε όλες τις αλλαγές. Αλλαγές θερμοκρασίας, υγρασίας, αφής κλπ… Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το τρίψιμο. Αφού έχουμε ζεστάνει τα χέρια μας και το αίμα κυκλοφορεί ζωηρό στις παλάμες μας, σταματάμε το τρίψιμο και κρατούμε τις παλάμες μας ενωμένες. Παρατηρούμε πως τα κύματα ενέργειας είναι πλέον αισθητά στα χέρια μας. Διαχωρίζουμε τώρα τις παλάμες μας ελάχιστα. Αφήνουμε ανάμεσά τους μία απόσταση μερικών, ελάχιστων χιλιοστών. Παρατηρούμε την ενέργεια ανάμεσά τους. Κάτι σαν μαγνητικό πεδίο αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Σε αυτή την ελάχιστη απόσταση, χωρίς ν’ ακουμπούν μεταξύ τους, και πολύ αργά, αρχίζουμε να κινούμε τις παλάμες μας κυκλικά σα να φτιάχνουμε έναν μικρό σβόλο• θυμηθείτε τα μπαλάκια από πλαστελίνη ή από ζυμάρι. Πολύ αργά… Το μαγνητικό πεδίο αρχίζει να δυναμώνει τώρα ανάμεσα στις παλάμες μας. Προχωράμε σε μια άλλη κίνηση η οποία είναι να απομακρύνουμε λίγο τις παλάμες μεταξύ τους και να τις φέρνουμε πάλι κοντά. Τις απομακρύνουμε τόσο όσο να νιώθουμε το μαγνητικό τους πεδίο ζωντανό και ελαστικό και τις φέρνουμε κοντά τόσο όσο να μην ακουμπούν η μία την άλλη. Πολύ αργά…

Σιγά σιγά, οι κινήσεις μεγαλώνουν καθώς «γυμνάζουμε» το μαγνητικό μας πεδίο ανάμεσα στα χέρια και σχεδόν μπορούμε να πιάσουμε τη μπάλα ενέργειας που έχουμε δημιουργήσει στις παλάμες μας. Μπορεί να είναι πολύ μικρή στην αρχή ή να καταφέρατε να τη μεγαλώσετε αρκετά από την πρώτη φορά.
Με την εξάσκηση φυσικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο ξεκάθαρα στο νου και τα χέρια σας καθώς η εξοικείωση με αυτού του είδους την ενέργεια θα σας φέρει σε επαφή με ικανότητές σας που μπορείτε να τις εκμεταλευτείτε στο έπακρο.

Για πρώτη χρήση σας προτείνουμε να ενθουσιάσετε τα πιτσιρίκια της οικογενειακής σύναξης τώρα στις γιορτές, δείχνοντάς τους πως να φτιάχνουν μαγικές μπάλες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, βοηθώντας έτσι να πέσουν τα ντεσιμπέλ από ουρλιαχτά και τσιρίδες στο σπίτι, να γλιτώσετε από δραματικούς καβγάδες για το ποιανού το παιχνίδι είναι καλύτερο, μεγαλύτερο κλπ, και να γίνετε ο σούπερ θείος – θεία… οι θείοι είναι συνήθως αυτοί που έχουν αυτές τις …διαστημικές δεξιότητες. Δεν έχει δωθεί τυχαία αυτός ο προσδιορισμός…

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα