Διαλογισμός για να μην χάνεις την ηρεμία σου

Διαλογισμός για να μην χάνεις την ηρεμία σου

Κάθισε σε ένα άνετο μέρος, όπου κανένας δεν θα σε ενοχλήσει για τα επόμενα λεπτά.

Πάρε μια βαθιά αναπνοή και εξέπνευσε με έναν ήχο “Α”.

Πάρε μια βαθιά εισπνοή και κατά την εκπνοή κάνε ένα “Αααχ”.

Άφησε τον εαυτό σου να απελευθερωθεί από ό,τι τον στενοχωρεί, τον απασχολεί ή τον κάνει να αγχώνεται.

Αυτή η στιγμή είναι δική σου.

Καθώς αναπνέεις, ζήτησε από την ψυχή σου να είναι παρούσα, το ίδιο και από το είναι σου.

Πάρε μερικές αναπνοές και συνειδητά έλα σε επαφή με μια μεγαλύτερη παρουσία μέσα σου.

Έλα σε επαφή με την αναπνοή σου και άρχισε να νιώθεις τον ρυθμό της αναπνοής σου, νιώσε τον ρυθμό να επιβραδύνεται.

Φέρε στο νου σου ένα τοπίο. Κάποιο μέρος που, όταν ήσουν εκεί, αισθανόσουν ηρεμία. Ή ένα μέρος που έχεις δει σε φωτογραφία και στο οποίο θα ήθελες να πας. Με τη βοήθεια της φαντασίας πήγαινε εκεί αμέσως.

Άφησε την ηρεμία να σε πλημμυρίσει. Φαντάσου ότι κάθεσαι και θαυμάζεις αυτό το όμορφο τοπίο. Νιώσε ένα ευχάριστο αεράκι να σου χαϊδεύει τα μάγουλα, το φως της ημέρας να σε φωτίζει και τη γαλήνη του τοπίου να διαχέεται στα κύτταρα του εγκεφάλου σου, στο σώμα και στα συναισθήματά σου.

Καθώς παίρνεις την επόμενη αναπνοή, σκέψου όλο και πιο εντατικά αυτή την ηρεμία. Ενίσχυσέ τη μέχρι να εισχωρήσει σε όλες τις αισθήσεις σου.

Ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σου, εσύ είσαι εδραιωμένος σε αυτή την ηρεμία. Είσαι γεμάτος με εμπιστοσύνη για τη ζωή και βλέπεις θετικά αποτελέσματα και λύσεις. Οραματίσου να γίνονται όλα όπως τα θέλεις. Σε πλημμυρίζει η αίσθηση ότι ζεις ένα θαύμα. Νιώθεις γαλήνη. Νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος, ότι η παρουσία της ψυχής σου σε συνοδεύει με γλυκύτητα και συμμετέχει σε όλα τα γεγονότα της ζωής σου.

Αρχίζεις να βιώνεις την ικανοποίηση και τη χαρά, με τη σιγουριά ότι θα γίνουν θαύματα στη ζωή σου, ότι θα έρθει καλοσύνη, χαρά και υπέροχα αποτελέσματα.

Πάρε μια βαθιά εισπνοή και άφησέ τη να εισχωρήσει σε κάθε γωνιά του κορμιού σου που παλιότερα ένιωθε στενοχώρια, άγχος, νευρικότητα. Παρακολούθησε τον εαυτό σου να βαδίζει πάνω σε αυτή την ηρεμία όπου κι αν πηγαίνει. Να προχωράει μαζί της. Είναι η νέα κατάσταση του είναι σου. Είναι ο νέος τρόπος που σχετίζεσαι με τη ζωή και με όλα όσα σου φέρνει.

Είσαι εδραιωμένος στην ηρεμία σου. Νιώσε τη στις πατούσες και στις παλάμες σου, στην καρδιά και στην κοιλιά σου. Νιώσε τη και πάρε μια βαθιά ανάσα λέγοντας: “Είμαι εδραιωμένος στη γαλήνη. Βρίσκομαι μόνιμα μέσα στη δύναμη και στην ενέργεια της ψυχής μου. ‘Εχω αγκυροβολήσει στην πραγματικότητά μου. Είμαι ασφαλής. Είμαι προστατευμένος. Είμαι και αγαπητός”.

Πάρε μια βαθιά εισπνοή και άφησε αυτή τη νέα αίσθηση του εαυτού σου να σε γεμίσει και, όταν είσαι έτοιμος, άνοιξε τα μάτια σου, τίναξε τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σου.

Πάρε μια ανάσα ξέροντας ότι η ηρεμία σου δουλεύει για εσένα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Agapi Stasinopoulos “Καλημέρα Χαρά!” από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα