Ο διαλογισμός “No dimensions”

Ο διαλογισμός “No dimensions” του OSHO βασίζεται (1το στάδιο) στις ιερές κινήσεις του Gurdjieff. Οι κινήσεις αυτές είναι ένας αποδεδειγμένα ισχυρός τρόπος για να παρατηρήσουμε, “κεντράρουμε” και διατηρήσουμε ισορροπίες ανάμεσα σε νου και καρδιά μέσα από συνειδητοποιημένη σωματική κίνηση.

Ο διαλογισμός αυτός αποτελείται από 3 στάδια. Χρησιμοποιώντας την αναπνοή και μία σειρά συντονισμένων σωματικών κινήσεων με σκοπό η ενέργειά μας να επικεντρωθεί στο “χάρα”, το κέντρο της ενέργειας της ζωής απ΄όπου θα παρατηρήσουμε το νου μας και θα βιώσουμε την επίγνωση και την πληρότητα.

Πρώτο Στάδιο 30 λεπτά:

Ο διαλογισμός ξεκινάει μ’έναν αδιάκοπο χορό που αποτελείται απο έξι κινήσεις. Με τα μάτια σας ανοιχτά ξεκινάτε στεκόμενος σε μια θέση της επιλογής σας και τοποθετείτε το αριστερό σας χέρι στην καρδιά σας και το δεξί σας χέρι πάνω από την περιοχή που εντοπίζουμε το “hara” (στη κάτω κοιλιακή χώρα- κάτω από τον αφαλό).

Μένετε ακίνητοι για λίγα λεπτά ακούγοντας μόνο την μουσική ώστε να βρείτε το κέντρο σας. Αυτό το στάδιο του διαλογισμού ξεκινάει με αργό ρυθμό και στην πορεία χτίζει την ένταση.

Δεύτερο Στάδιο 15 λεπτά:

Το δεύτερο στάδιο του διαλογισμού “No dimensions” αποτελείται από Σούφικες τεχνικές ή αλλιώς γνωστές ώς “Dervish whirling” – στροβιλισμός.

Οταν ξεκινήσει ο διαλογισμός “υποκλιθείτε” στην ‘Υπαρξη που σας έφερε εδώ γι’ αυτό τον διαλογισμό.

Τρίτο Στάδιο 15 λεπτά:

Στο τρίτο στάδιο ξαπλώνοντας μπρούμυτα κάτω, επικεντρώνεστε στον εαυτό σας επιτρέποντας στην ενέργεια που έχετε συσσωρεύσει στα προηγούμενα 2 στάδια του διαλογισμού, να ρέει μέσα σας. Μένοντας έτσι μόνοι με τον εαυτό σας.

Μαίρη Κολιούση – Champa

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα