Διαλογισμός για πνευματική λήψη αποφάσεων

Διαλογισμός για πνευματική λήψη αποφάσεων

Η εκπλήρωση των ονείρων σας συνεπάγεται, συνήθως, τη λήψη πολλών αποφάσεων. Ο διαλογισμός αυτός θα σας βοηθήσει να δώσετε πνευματική διάσταση στις αποφάσεις σας, σας βοηθά να παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις, ενθαρρύνει την επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας και ενώνει το πνευματικό με το υλικό.

Οι αποφάσεις μπορεί να είναι δύσκολες και αγχωτικές, αλλά όχι τόσο αν επιστρατεύσετε στη διαδικασία αυτή την Ανώτερη Δύναμη.
Η συνειδητοποίηση της επίδρασης που θα έχει η απόφασή σας στην ψυχή και στο πνεύμα σας θα σας βοηθήσει να πάρετε ορθές αποφάσεις τόσο για εσάς όσο και για το Σύμπαν.
Δοκιμάστε αυτό τον διαλογισμό, αν έχετε να πάρετε μια σημαντική απόφαση.
Προετοιμαστείτε, γράφοντας για τα θέματα που σχετίζονται με την επικείμενη απόφασή σας.

Άσκηση

1. Καθίστε σ’ ένα μαξιλάρι ή σε μια καρέκλα στο χώρο διαλογισμού σας. Ανάψτε ένα κερί και επικαλεστείτε την παρουσία της Ανώτερης Δύναμης, όποια και αν είναι αυτή για εσάς.

2. Φέρτε στο νου σας την απόφαση που πρέπει να πάρετε. Για παράδειγμα, ίσως πρέπει να αποφασίσετε αν θα δεχτείτε ή όχι μια καινούργια θέση που σας πρότειναν.

3. Αναλύστε στο νου σας τα υλικά ζητήματα, όπως μισθό, θέση και εξέλιξη στη σταδιοδρομία σας. Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε πώς αυτή η δουλειά θα επηρεάσει το πνεύμα και την ψυχή σας. Θα είστε, για παράδειγμα, με ανθρώπους θετικούς και συνεργάσιμους; Είναι υγιές το φυσικό περιβάλλον; Αυτή η δουλειά θα ευλογήσει και θα υπηρετήσει τον κόσμο; Μήπως θα είναι πιο αγχωτική από τη δουλειά που έχετε σήμερα; Πώς θα επηρεάσει την οικογενειακή και την κοινωνική σας ζωή; Είναι η εργασία αυτή συμβατή με τα πνευματικά σας πιστεύω και με τις ηθικές σας αρχές;

4. Ζητήστε από την Ανώτερη Δύναμη να σας βοηθήσει να απαντήσετε σ’ αυτά τα ερωτήματα. Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε να μελετάτε τα ερωτήματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφασή σας. Μην ανησυχείτε, αν οι απαντήσεις δεν έρχονται άμεσα.

5. Ολοκληρώστε το διαλογισμό σας και αφήστε να περάσει η νύχτα, πριν λάβετε την απόφασή σας. Αφήστε τη δύναμη του ασυνείδητου νου να επεξεργαστεί τις απαντήσεις. Ξανασκεφτείτε το θέμα με μεγαλύτερη διαύγεια, όταν ξυπνήσετε.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Madonna Gauding ” Η Βίβλος του Διαλογισμού” από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα