Διαλογισμός στα σχολεία και όχι τιμωρία

dialogismos-sholeia-ohi-timoria

Σε αυτό το σχολείο οι δάσκαλοι αντικατέστησαν την τιμωρία και τις αποβολές με τον διαλογισμό και τη γιόγκα. Και αυτό προκάλεσε αλυσιδωτά θαύματα. Το Δημοτικό σχολείο Robert W. Coleman χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση στα παιδιά με προβληματικές και βίαιες συμπεριφορές.

Αντί να τα τιμωρήσει, τα διδάσκει πως να ηρεμήσουν και να αλλάξουν οπτική μέσω διαλογισμού. Έχουν δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που, με το πέρας των μαθημάτων, διδάσκουν στα παιδιά τεχνικές αναπνοής και yoga. Τα αποτελέσματα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία θαυμάσια. Το σχολείο δεν ήρθε αντιμέτωπο ούτε με μία αποβολή τον περασμένο χρόνο!

Ο διαλογισμός δεν βοήθησε απλά τα παιδιά να χαλαρώσουν. Τα έχει βοηθήσει και στα μαθήματα. Η απόδοσή τους έχει αυξηθεί καθώς μπορούν και συγκεντρώνονται πολύ καλύτερα στα διαγωνίσματα αλλά και μέσα στην τάξη.

Αυτού του είδους οι τεχνικές αντιμετώπισης των δυσλειτουργικών συμπεριφορών είναι πολύ καλύτερες από το να χρησιμοποιούμε βία και τιμωρία είτε σε παιδιά ή σε ενήλικες. Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για πολύ πιο αποτελεσματικές τεχνικές απ’ ότι οι τετριμμένες  τεχνικές αποβολής, φυλάκισης κλπ μας έχουν διδάξει τόσα χρόνια.

Είναι προφανές πως η φυλάκιση, η απομόνωση, η περιθωριοποίηση είναι καταστάσεις οι οποίες προκαλούν ακόμα περισσότερες βλάβες σε ανθρώπους οι οποίοι εκδηλώνουν επικίνδυνες συμπεριφορές. Επιτέλους αρχίζει να γίνεται κατανοητό σε ευρύτερο σύνολο της κοινωνίας ότι τεχνικές όπως οι προαναφερθείσες και εκπαίδευση μη βίαιης συμπεριφοράς είναι αυτό που χρειάζεται ώστε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο με περισσότερη ειρήνη.

 

This School Ditched Detention For Meditation And It Has Worked…

This School Ditched Detention For Meditation And It Has Worked Wonders (Holistic Life Foundation, Inc.)

Gepostet von David Wolfe am Mittwoch, 1. März 2017

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα