Ο Διαλογισμός της φλόγας

indoor

Ένας υπέροχος διαλογισμός ο οποίος μας βοηθά να καθαρίσουμε σε βαθύ επίπεδο την… ιστορία μας. Ένας διαλογισμός που θ’ αγαπήσετε βαθειά κάθε σας εμπειρία.

Προετοιμασία και Διαδικασία

Προετοιμάζετε τον χώρο που θα διαλογιστείτε. Χρειάζεται να είναι καθαρός, άνετος και να μη σας ενοχλήσει κανείς για μισή ώρα (αν θέλετε το συνεχίζετε περισσότερο). Φροντίζετε και τα ρούχα σας να είναι καθαρά, ζεστά, γι’ αυτή την εποχή, και άνετα. Βρίσκετε το μέρος που θα καθίσετε (ίσως το γραφείο σας, ίσως στο πάτωμα). Μπροστά σας ανάβετε ένα κερί λευκό. Όχι άλλο χρώμα. Στέκεστε με την πλάτη ίσια και χαλαρή, ισιώνετε τους ώμους, παίρνετε μερικές βαθειές αναπνοές, χαλαρώνετε. Ηρεμήτε… αφήνεστε σιγά σιγά στον ρυθμό της αναπνοής σας…

Σιγά σιγά οι σκέψεις σας άρχίζουν να έρχονται πάλι. Τα καλά νέα σ’ αυτό τον διαλογισμό είναι πως τις χρησιμοποιήτε ως εξής:
Όταν μία σκέψη που έρχεται είναι αρνητική, την παρατηρήτε που πηγαίνει προς τη φλόγα του κεριού και καίγεται. όταν επανεμφανιστεί, την παρατηρήτε πάλι που ελκύεται από την φλόγα του κεριού και καίγεται. Όταν σας έρθει ένα πρόβλημά σας, άλυτο ως τώρα, το παρακολουθείτε κι αυτό που ελκύεται στη φλόγα του κεριού και καίγεται. Το ίδιο κάνετε όταν αναδυθεί μια οδυνηρή ανάμνηση από την παιδική σας ηλικία, κάτι φρικτό που ακούσατε στις ειδήσεις, ο καυγάς με έναν αγαπημένο σας. Τα παρατηρείτε όλα να πηγαίνουν και να καίγονται στο φως… Μετά από μισή ώρα περίπου ή όταν νιώσετε πως τελειώσατε για τώρα, σταματάτε τη διαδικασία. Νιώθετε τη φλόγα να σας πλημμυρίζει. Εισπνέετε το φως μερικές φορές. Ευχαριστείτε τη διαδικασία… Υπέροχα!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα