Πως να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν

Πως να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν

Για να διεκδικήσετε αυτά που είναι ήδη δικά σας, πιθανόν να χρειαστείτε τη βοήθεια των άλλων.

Μπορείτε να εντοπίσετε τους ανθρώπους που είναι ικανοί να σας βοηθήσουν ουσιαστικά να διεκδικήσετε αυτά που είναι ήδη δικά σας;

Υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να αναζητήσετε. Αυτός που θα σας βοηθήσει θα πρέπει:

  • Να έχει θετική άποψη για τη ζωή. Αναζητήστε θετικούς ανθρώπους. Ένας αρνητικός άνθρωπος θα σας δημιουργήσει μόνο αρνητισμό.
  • Να μπορεί να κερδίσει κάτι από τη βοήθεια που σας προσφέρει. Θυμηθείτε, θέλετε παρατεινόμενη και συνεχιζόμενη βοήθεια. Μόνο κάποιος που έχει να κερδίσει κάτι από τον αυξανόμενο πλούτο και την ευτυχία σας θα ενδιαφερθεί να σας προσφέρει ειλικρινή και μακροχρόνια βοήθεια.
  • Να είναι και ο ίδιος επιτυχημένος. Αναζητήστε επιτυχημένους ανθρώπους. Μην δέχεστε συμβουλές από κάποιον που έχει αποτύχει στη ζωή του. Θα ζητούσατε από έναν διαζευγμένο να σας βοηθήσει να σώσετε το γάμο σας;

Ζητάτε συμβουλές για το πώς να είστε καλός γονιός από κάποιον που τα παιδιά του είναι στη φυλακή; Και βέβαια όχι. Όμως συνεχώς ακούμε τους ανθρώπους που είναι οι ίδιοι απένταροι, όταν μας δίνουν συμβουλές για το πώς να πλουτίσουμε.

Αναζητήστε τους κατάλληλους ανθρώπους για να σας βοηθήσουν. Μερικοί από αυτούς που είνα πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια δεν έχουν τακτοποιήσει πρώτα τη δική τους ζωή. Κρατηθείτε μακριά από αυτούς τους ψευτοπροφήτες!

Τι μπορείτε να διεκδικήσετε;

  • Διεκδικήστε την ελευθερία σας – Είναι απλό. Ζείτε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Έχετε ελεύθερη βούληση. Κάντε την επιλογή, βρείτε βοήθεια και διατηρήστε την.
  • Πρόωρη συνταξιοδότηση – Γιατί να εργάζεστε μέχρι την ηλικία των 65; Γιατί να μην βγείτε στη σύνταξη νωρίτερα, πολύ νωρίτερα; Δαιεκδικήστε το!
  • Έλεγχο της ζωής σας – Γιατί να επιτρέπετε σε ένα αφεντικό να σας λέει τι να κάνετε, κάθε μέρα της ζωής σας, για όλη την υπόλοιπη ζωή σας; Γίνετε ανεξάρτητοι. Διεκδικήστε το!
  • Οικονομική εξασφάλιση – Η μέση οικογένεια απέχει μόλις 90 μέρες από τη χρεοκοπία. Γιατί θα πρέπει να συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην είστε κι εσείς ένας από αυτούς. Διεκδικήστε το!
  • Καλή υγεία – Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί καλή υγεία. Όμως μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας μειώνοντας το άγχος. Και τα χρήματα συχνά είναι το μόνο πράγμα που στέκεται ανάμεσα σε εσάς κα την καλύτερη ιατρική φροντίδα. Διεκδικήστε το!
  • Μόρφωση – Θέλετε τα παιδιά σας να έχουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση; Θα έχουν άραγε όλες τις επιλογές που θέλουν; Μπορείτε να τους προσφέρετε οτιδήποτε μπορεί να αγοραστεί με χρήματα, αν απλώς έχετε τη θέληση να δημιουργήσετε πλούτο. Διεκδικήστε το!
  • Ελευθερία επιλογών – Επιλέξτε το σπίτι σας, τα μέρη που θα ζήσετε, τις εποχές του χρόνου που θα κάνετε διακοπές και τα λοιπά. Αυτά ανήκουν στους θαρραλέους, τους δυνστούς και τους αποφασισμένους.

Σκεφτείτε μεγαλόπνοα και μεγαλουργήστε – Απολαύστε όλους τους καρπούς του υπέροχου κόσμου μας. Απολαύστε την πλήρη νίκη της ελευθερίας την οποία εγγυήθηκαν οι μεγάλοι εκείνοι άνδρες και γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της. Το να συμβιβαστείτε με λιγότερα σημαίνει να αρνηθείτε την πίστη στον εαυτό σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bill Quain «10 Κανόνες για να τους Αθετήσετε & 10 Κανόνες για να υιοθετήσετε» από τις εκδόσεις Θέσις

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα