Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας στον Υμηττό

Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας στον Υμηττό

Για 6η συνεχόμενη χρονιά στον Υμηττό, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μοναδική Διεθνή θεματική Έκθεση Γελοιογραφίας στην Ελλάδα, με τίτλο “Οδική συμπεριφορά και κίνδυνοι”, η οποία και θα εξελιχθεί έως τις 3 Νοεμβρίου στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο Υμηττού.

Συγκεκριμένα το μέγαρο, πρόκειται να “μεταμορφωθεί” σε ένα εκθεσιακό χώρο τέχνης, εκπαιδευτικών δράσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και ομιλιών, για να φιλοξενήσει τη φετινή μοναδική Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας, η οποία διοργανώνεται στην Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του σκίτσου και της γελοιογραφίας κάθε χρόνο.

Για 15 μέρες ο Υμηττός θα γίνει το επίκεντρο μιας δημοφιλούς, προσφιλούς και συγχρόνως διαφορετικής μορφής τέχνης, αυτής της γελοιογραφίας, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως στα παιδιά μέσα από οργανωμένες και μη, εκπαιδευτικές επισκέψεις να μάθουν, να δημιουργήσουν και να διδαχτούν μέσα από τα σκίτσα.

Το θέμα “Οδικής συμπεριφορά και κίνδυνοι” αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού σύμφωνα με στοιχεία που αναρτώνται στη σελίδα της υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να διατηρούμε τους δρόμους μας ασφαλείς.

Στόχος της Έκθεσης είναι να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες κάθε ηλικίας. Γι’ αυτό το λόγο στο πλαίσιο της Έκθεσης θα υπάρξουν διαλέξεις και μαθήματα για την οδική συμπεριφορά και τους κινδύνους από Ειδικούς Επιστήμονες. Επίσης, θα συμμετέχουν σχολεία καθώς και φορείς στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα