Διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο Κήπος βλέπει» στο Μέγαρο Μουσικής

Διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο Κήπος βλέπει» στο Μέγαρο Μουσικής

Συνεχίζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Ο Κήπος Βλέπει» η οποία φιλοξενείται στους χώρους του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής, έως και τις 17 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται μια τέτοια διοργάνωση, με διεθνή χαρακτήρα, που αφορά την σύγχρονη τέχνη, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει στο μέλλον, έναν θεσμό ορόσημο για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα που συνομιλούν με το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και την πόλη, δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική εικαστική ατμόσφαιρα για τον επισκέπτη.

Μια ξεχωριστή αισθητική και καλλιτεχνική εμπειρία, που δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους την επισκεφθούν, να ανακαλύψουν τα τριάντα επτά έργα 26 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε 85 σημεία, μέσα από τις φυλωσίες και τους θάμνους του Κήπου, αλλά και εντός της Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου.

Ο τίτλος της έκθεσης, είναι εμπνευσμένος από το πρώτο ποίημα από τα “Τρία Ποιήματα με Σημαία Ευκαιρίας” του Οδυσσέα Ελύτη, χωρίς ίσως τις θεολογικές και μεταφυσικές αναγωγές που μπορεί κανείς να διαβάσει στο ποίημα.

Την επιμέλεια της έκθεσης, έχει η διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών Άννα Καφέτση.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα