Δημιουργικά εργαστήρια δωρεάν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

dimiourgika-ergastiria-piop

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για πρώτη φορά, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ, στην Πλάκα. Πρόκειται για εργαστήρια χειροτεχνίας και δημιουργικής γραφής, δίωρης διάρκειας με τρεις αυτόνομες συναντήσεις για το καθένα από αυτά.

  • Εργαστήρι χειροτεχνίας – Μαχαλάς

Στο εργαστήριο χειροτεχνίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, αναπολώντας τη ζεστασιά και τη χαρά της επικοινωνίας στις παλιές γειτονιές-μαχαλάδες, να ξαναπιάσουν ψαλίδια, κλωστές και βελόνες, χωρίς να είναι δεξιοτέχνες στο πλέξιμο και στο ράψιμο. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν βασικές τεχνικές για βελονάκι με πρώτες ύλες το νήμα ή το σύρμα, θα γνωρίσουν τη τεχνική του felt (αρχαίος τρόπος κατασκευής υφάσματος) και θα μάθουν παραδοσιακό κέντημα με κλωστές. Χρησιμοποιώντας χρώματα και… φαντασία θα δημιουργήσουν τα δικά τους κοσμήματα και αξεσουάρ, ανανεώνοντας μόνοι τους την γκαρνταρόμπα τους.

Οι ημέρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι οι: 19/10, 16/11, 14/12 (ώρα έναρξης 16:00).

  • Εργαστήρι δημιουργικής γραφής -Τρεις ιστορίες ζητούν συγγραφέα

Τρεις αυτόνομες απόπειρες δημιουργικής γραφής, στην ποίηση και τον πεζό λόγο, με αφορμή γνωστά λογοτεχνικά κείμενα. Ένα ταξίδι στην περιπέτεια της γραφής με αφετηρία την πόλη και σταθμούς δημοφιλή έργα του γραπτού λόγου.

Οι ημέρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι οι: 26/10, 30/11, 21/12 (ώρα έναρξης: 17:00).

Για κρατήσεις μπορείτε να αποστείλετε e-mail (TrantaA@piraeusbank.gr), αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και για ποιο εργαστήρι ενδιαφέρεστε και για ποια/ες ημερομηνία/ες.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και τα υλικά προσφέρονται δωρεάν.

Προσοχή: Προκειμένου να κατοχυρώσετε τη συμμετοχή σας, απαιτείται οριστική επιβεβαίωση της κράτησης με email 2 ημέρες πριν το κάθε εργαστήρι.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα