Δωρεάν προβολές & δημιουργικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με συμβολικό κόστος

Δωρεάν προβολές & δημιουργικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με συμβολικό κόστος

Φέτος τον Αύγουστο, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον «Ξενώνα Ραψάνης» διοργανώνουν δωρεάν προβολές και σεμινάρια για ενήλικες με συμβολικό κόστος συμμετοχής.

Η Ραψάνη, που απέχει μισή ώρα από την πόλη της Λάρισας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά στους πρόποδες του Ολύμπου, σε υψόμετρο που φτάνει τα 800 μέτρα. Η θέα είναι μαγική και μας καλεί όλους να τη δούμε με δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Δωρεάν προβολές & δημιουργικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με συμβολικό κόστος

Στον κήπο του «Ξενώνα Ραψάνης», στήνεται ένας θερινός κινηματογράφος, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους διοργανώνονται εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά σεμινάρια. Ο στόχος και φέτος, όπως κάθε χρόνο είναι ο ίδιος: εκπαίδευση μέσω του πολιτισμού, με όργανα την έκφραση και την δημιουργία, την δραστηριοποίηση και την καλλιέργεια του ατόμου μιας αποκεντρωμένης κοινότητας συναντιούνται στο επίκεντρο των δράσεων του Πρoγράμματος Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του «Ξενώνα Ραψάνης».

Παράλληλα, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο και χορός θα ψυχαγωγήσουν τα μικρά παιδιά!

Πρόγραμμα Κινηματογραφικών Προβολών

Τετάρτη 10/8: Cinema Paradiso, Σινεμά ο Παράδεισος: Μια κλασική, βραβευμένη ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε με κεντρικό στοιχείο την αγάπη για έναν παλιό επαρχιακό κινηματογράφο.

Πέμπτη 18/8: «Αρσενικό και παλιά δαντέλα»: Μαύρη κωμωδία, με έντονο θεατρικό χαρακτήρα, γρήγορο ρυθμό και αφηγηματική ένταση. Μια μεγάλης διάρκειας ταινία που κάνει τον χρόνο να κυλά σαν νερό!

Πέμπτη 25/8: «Casablanca»: Ένα ρομαντικό δράμα που η μουσική και οι ατάκες των πρωταγωνιστών σημάδεψαν την λαϊκή κουλτούρα και παρά την αίσθηση των δημιουργών κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών!

Ώρα Έναρξης Προβολών: 21:00

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Πέμπτη 11/8: Σεμινάριο κατασκευής στεφανιού με θαλασσόξυλα και άλλα θαλασσινά, καλοκαιρινά ευρήματα

Εισηγήτρια: Ντέμη Ντίνα

Παρασκευή 12/8: Σεμινάριο κατασκευής λουλουδιών από ύφασμα

Εισηγήτρια: Καίτη Βολιώτη

Παρασκευή 19/8: Σεμινάριο ντεκουπάζ και κατασκευή βραχιολιού μακραμέ

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ανέργων «Ηλιαχτίδα»

Ώρες σεμιναρίων: 18:30- 21:30

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα