Πώς να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας εσωτερικό καταφύγιο

Πώς να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας εσωτερικό καταφύγιο

Ένα από τα πρώτα πράγματα που χρειάζεται να κάνεις όταν ξεκινάς να χρησιμοποιείς το δημιουργικό οραματισμό είναι να δημιουργήσεις μέσα σου ένα καταφύγιο, όπου θα μπορείς να πηγαίνεις όποτε θέλεις. Το καταφύγιό σου είναι ο ιδανικός χώρος για να χαλαρώνεις, να ηρεμείς και να νιώθεις σιγουριά.

Μπορείς να το φτιάξεις ακριβώς όπως εσύ το θέλεις.

Κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε σε μια άνετη θέση. Φαντάσου τον εαυτό σου σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε μέρος που σου αρέσει, ένα λιβάδι, η κορυφή ενός βουνού, ένα δάσος ή μια ακρογιαλιά. Θα μπορούσε ακόμη να βρίσκεται κάτω από τον ωκεανό ή πάνω σε κάποιον άλλο πλανήτη. Όπου κι αν είναι, το σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα, ευχάριστα και ήρεμα. Εξερεύνησε το περιβάλλον σου, σημείωσε όλες τις λεπτομέρειες που μπορείς να δεις, τους ήχους και τις μυρωδιές, κάθε ιδιαίτερη αίσθηση ή εντύπωση που μπορείς να έχεις γι’αυτό το τοπίο.

Διαβάστε επίσης: Το Μυστικό της Αγαθοεργίας

Κάνε τώρα ό,τι θέλεις για να γίνει για σένα αυτός ο χώρος όσο πιο άνετος και πιο οικείος γίνεται. Μπορεί να θελήσεις να χτίσεις εκεί ένα είδος σπιτιού ή καταφυγίου ή ίσως απλώς να περιβάλλεις όλη την περιοχή με ένα χρυσό φως προστασίας και ασφάλειας, να δημιουργήσεις και να το εξοπλίσεις με πράγματα που θα το κάνουν άνετο και ευχάριστο για σένα ή ακόμα να το καθιερώσεις ως δικό σου με ένα είδος τελετουργίας.

Από εδώ και πέρα, αυτό θα είναι το προσωπικό σου εσωτερικό καταφύγιο, στο οποίο θα επιστρέφεις κάθε φορά που θέλεις, κλείνοντας απλώς τα μάτια σου και επιθυμώντας να βρεθείς εκεί.

Όταν βρίσκεσαι εκεί θα νιώθεις πάντα προστατευμένος και ήρεμος. Θα είναι επίσης ένα ιδιαίτερο μέρος άντλησης δύναμης για σένα· μπορείς να θέλεις να πηγαίνεις εκεί κάθε φορά που κάνεις δημιουργικό οραματισμό.

Ίσως να ανακαλύψεις πως το καταφύγιό σου αλλάζει αυθόρμητα πότε – πότε ή πως εσύ θέλεις να κάνεις αλλαγές και προσθήκες σ’αυτό.

Μπορείς να είσαι πολύ δημιουργικός με το καταφύγιό σου και να περνάς πολύ ευχάριστα σ’αυτό. Απλώς δεν θα πρέπει να ξεχνάς να διατηρείς τις πρωταρχικές του ιδιότητες, δηλαδή την ειρήνη, τη γαλήνη και την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakti Gawain «Κάνε τη φαντασία σου πραγματικότητα» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα