Δήμος Καλαμαριάς: Προμήθεια 1.400 νέων πράσινων κάδων και υπογειοποίηση των απορριμμάτων

Δήμος Καλαμαριάς: Προμήθεια 1.400 νέων πράσινων κάδων και υπογειοποίηση των απορριμμάτων

Ένα πολύ σημαντικό βήμα στο τομέα της καθαριότητας, κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Καλαμαριάς, όπως διαβάσαμε στο zougla.gr. Αρχικά, σχεδιάζει να προχωρήσει στην προμήθεια 1.400 νέων πράσινων κάδων και στη συνέχεια, να υπογειοποιήσει κάδους απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει προκηρύξει διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, για την προμήθεια των 1.400 νέων κάδων απορριμμάτων, που θα έχουν χωρητικότητα 360 – 1.100 λίτρα. Ο προϋπολογισμός για την αγορά των κάδων ξεπερνά τις 360.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Δήμου, βρίσκεται επίσης, σε επικοινωνία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, προκειμένου να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι μπλε κάδοι αλλά και για να αυξηθεί ο αριθμός τους στην πόλη.

Παράλληλα, θα αναζητηθεί προσεχώς, ένας κατάλληλος χώρος για να δημιουργηθεί «Πράσινο Σημείο» ενώ γίνονται συζητήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβα, για να χρησιμοποιηθεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Άγιο Παύλο ώστε, να μην χρειάζεται τα απορριμματοφόρα να κάνουν δρομολόγια μέχρι τη δυτική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στο ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Διαβάστε επίσης: Αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς: Συλλέγουν πλαστικά καπάκια και βοηθούν τοπικούς συλλόγους

Να σημειωθεί ότι, τον επόμενο χρόνο σχεδιάζεται και η προμήθεια υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων, η αντικατάσταση φθαρμένων υπόγειων κάδων και για πρώτη φορά, θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι και σε 14-15 σημεία του Δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι θα διαθέτουν «έξυπνο» σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης που θα ενημερώνει για το πότε έχουν γεμίσει με σκουπίδια.

«Θέλαμε να αλλάξουμε τους πράσινους κάδους που είναι φθαρμένοι και δεν αρκεί η επισκευή τους από το συνεργείο. Κοιτάμε να οργανώνουμε ένα– ένα τα ζητήματα, να κάνουμε δουλειά και να επιλύουμε τα προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε ότι με τις παραπάνω κινήσεις θα αρχίσει να βελτιώνεται η εικόνα στον δήμο. Δεν πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή είναι η ιδανική, όμως εχθρός του καλού το… καλύτερο. Με τις κινήσεις που κάνουμε, με τις αλλαγές κάδων, με τη διαδικασία να βρούμε Πράσινο Σημείο και αν χρησιμοποιήσουμε τον ΣΜΑ του Αγίου Παύλου, θεωρώ ότι θα αλλάξει η κατάσταση».

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα