Καθημερινά δωρεάν άθληση για όλον τον Σεπτέμβρη στο πάρκο του Σταύρος Νιάρχος

Photo credits Vasilis Kotsinis Photography
  • Καθημερινά δωρεάν άθληση για όλον τον Σεπτέμβρη
  • στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πιστό στις δεσμεύσεις του, συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις πολιτισμού που απευθύνονται σε όλους. Όσοι αγαπάμε την άθληση, όσοι γνωρίσαμε τον υπέροχο χώρο αλλά και όσοι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να τον επισκεφτούν είμαστε όλοι καλεσμένοι στα διάφορα μαθήματα που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Πρόγραμμα Μαθημάτων Άθλησης και Ευεξίας

Παίζω και Μαθαίνω *

Τρίτη 17:00- 18:30( 5-8 ετών)/18:30- 20:00 (9-12 ετών)

Ομαδικά παιχνίδια από άλλες εποχές, όπως το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες αναβιώνουν, έρχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους, με τις πιο μοντέρνες εκδοχές τους, που διατηρούν πάραυτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών αναλλοίωτα! Κοινωνικά, λαϊκά παιχνίδια που φέρνουν τους μικρούς κοντά στην παράδοση, διδάσκοντάς τους την άμιλλα, τη συνεργασία, την δημιουργική απασχόληση!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σύμβουλος άσκησης, βελτίωσης υγείας και ευεξίας ενηλίκων

Δευτέρα- Παρασκευή 6:30- 9:30 και 18:30- 21:00

Στους χώρους των υπαίθριων οργάνων και του στίβου, θα βρίσκονται έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής. Όσοι θέλουν να ασκηθούν, μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο καθημερινά από τις 6:00- 24:00, ενώ τις απογευματινές ώρες που αναφέραμε, όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν συμβουλές από τους καθηγητές και αν το επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αξιολόγησης της φυσικής τους κατάστασης.

Με τον τρόπο αυτό ο αρμόδιος προπονητής μπορεί να σχεδιάσει εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα, που θα καλύπτει τις εκάστοτε ανάγκες των ασκούμενων προκειμένου να ενδυναμώσουν τους μύες τους, να κατακτήσουν ευλυγισία όπως επίσης θα διδαχθούν και ασκήσεις αποθεραπείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάστασης και να κατακτήσουν την ευεξία μέσω της άσκησης.

Στίβος για παιδιά

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 16.30-17.15 (6-9 ετών) / 17.30-18.30 (9-14 ετών)

Ένα μάθημα σχεδιασμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και καθηγητές φυσικής αγωγής, γεμάτο δημιουργικότητα! Τα παιδιά διδάσκονται τα αθλήματα του στίβου, αθλούνται και διασκεδάζουν! Μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται, αλλά αποκτούν και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους.

Καθημερινά δωρεάν άθληση για όλον τον Σεπτέμβρη στο πάρκο του Σταύρος Νιάρχος

Photo Credits Vasilis Kotsinis Photography 

Yoga στο Πάρκο*

8:00- 9:30 Τρίτη και Πέμπτη

19:00-20:30 Δευτέρα και Παρασκευή (στις 23/09 δεν θα πραγματοποιηθεί το μάθημα)

Μαθήματα yoga στο ξέφωτο, για κάθε ενήλικο που θέλει να ασκηθεί, βάσει αναπνοών και asanas της yoga. Ένα ταξίδι μέσα μας, με όχημα τις αισθήσεις και την αναπνοή μας, για όλα τα επίπεδα. Ξεχνάμε τα άγχη και τους ρυθμούς της καθημερινότητας και αφηνόμαστε στο ταξίδι!

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους το προσωπικό τους στρωμα yoga και μία ζακέτα για την ώρα της χαλάρωσης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γεωργία Γεωργόνη, Δασκάλα yoga

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Mat Pilates *

Τετάρτη 08:00 – 09:00 / 19:00 – 20:00 / 20:00 – 21:00

Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και επιπέδου, μπορούν να ενδυναμώσουν δημιουργικά και ευχάριστα το σώμα τους, να βελτιώσουν τη στάση και την ευλυγισία του μέσα από ένα πλούσιο ασκησιολόγιο που αποτελείται από 500 ασκήσεις. Πάνω σε στρώματα γυμναστικής και με τη χρήση βοηθημάτων της μεθόδου pilates, όπως λάστιχα ή μπάλες ενδυναμώνουμε τον κορμό μας, τους κοιλιακούς, τους ραχιαίους και άλλες μυικές ομάδες.

Οι ασκήσεις αυτές δεν βελτιώνουν μόνο το σώμα μας, αλλά και τη διάθεσή μας καθώς βοηθούν στην αποβολή του στρες και στην χαλάρωση!

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών *

Πέμπτη 22/09 και 29/09

17.00-18.30 (5- 8 ετών) / 18.30-20.00 (9- 12 ετών)

Τα παιδιά δραστηριοποιούνται, συνδυάζουν σώμα και νου, συμμετέχουν ενεργά! Μέσα από τις ψυχοκινητικές δραστηριότητες, όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες μαθησιακές ή κινητικές ενεργοποιούνται, ασκούνται και αναπτύσσουν τις ικανότητές τους!

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή, μπορείτε να επισκέπτεστε τη ιστοσελίδα του Κέντρου

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 210 8778396/8

Email : visitorscenter@snfcc.org

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα