Δωρεάν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δωρεάν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, διοργανώνουν μαθήματα ποντιακής διαλέκτου για αρχαρίους!

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν από εθελοντές πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου και θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα σε αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ή σε αίθουσες σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου έχουν όσοι δεν παρακολούθησαν το περσινό πρόγραμμα και είναι αρχάριοι στην ποντιακή διάλεκτο.

Για την επιλογή των υποψηφίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αίτησής τους. Θα προηγηθούν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για τον περσινό κύκλο μαθημάτων, αλλά δεν επιλέχτηκαν, μετά από διασταύρωση των στοιχείων τους με τις ονοματικές καταστάσεις που τηρούνται.

Κάθε τμήμα θα συγκροτείται με τουλάχιστον 20 εκπαιδευόμενους και δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των 40 ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα τηρείται παρουσιολόγιο, προκειμένου να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στον σύνδεσμο. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebaJ0TIHAL4Le7w8g4zVB1u7-r5A54IZldADCJqCF-lvAfOA/viewform)
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτές τους μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα