Δωρεάν Μαθήματα Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δωρεάν Μαθήματα Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δωρεάν Μαθήματα Ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Το τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και επιμόρφωσης του Πειραιά, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους έως 30 ετών.

Η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, ανοίγει τις πύλες της και γίνεται κέντρο μάθησης και έμπνευσης. Εδώ θα διδάσκονται όχι μόνο ελεύθερο σχέδιο, ώστε να μάθουν οι συμμετέχοντες να αποδίδουν με μολύβι ή κάρβουνο φυσικά αντικείμενα, αλλά και το πώς να χρωματίζουν και να χρησιμοποιούν το λάδι.

Ξεκινώντας με τις βασικές αρχές του ελεύθερου σχεδίου, οι νέοι θα μάθουν:

  • πώς να αποτυπώνουν την προοπτική των αντικειμένων, χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της γεωμετρίας και της στερεομετρίας, όπως επίσης και
  • τη χρήση των αξόνων.

Έπειτα τα μαθήματα θα εξετάσουν σε βάθος το χρώμα, τις τεχνικές του λαδιού, τις αρμονίες χρωμάτων, τις ποιότητες των τόνων, τη χρήση και τη δημιουργία των συμπληρωματικών χρωμάτων με τη χρήση των βασικών.

Τα εργαστήρια ζωγραφικής έχουν στόχο την κατάκτηση και την κατανόηση του αντικειμένου από κάθε μαθητή. Μετά την εξατομικευμένη διδασκαλία κι αφού εμπεδωθούν όλες οι μέθοδοι, οι σπουδαστές θα παραλάβουν ασκήσεις, για να ανακαλύψουν τις δικές τους τάσεις και το δικό τους ταλέντο και εκθέτουν τα έργα τους για να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τους συμμαθητές τους.

Πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Νοταρά 28, Πειραιάς

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210 4101402

Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας &Επιμόρφωσης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας και εγγραφών: 210 4101692

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα