Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος

Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος

Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος

O Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, διοργανώνει φέτος μια σειρά ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 21 Σεπτέμβρη. Το πλούσιο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου, μπορούμε να προσφέρουμε τρόφιμα και φάρμακα, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

«Παιδιά πάμε πλατείες» – Εκδηλώσεις για παιδιά

Τρίτη 13/9 «Ο Γαιγλάρος»

Πρόκειται για παράσταση εμπνευσμένη από τρεις ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Η ιστορία του «Γαιγλάρου», παίρνει στοιχεία δράσης και χαρακτήρες εντάσσοντάς τους σε ένα νέο παραμύθι που θίγει διαχρονικά θέματα με κύριο θέμα τη διαφορετικότητα!

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά παρουσιάζοντας προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.

Τοποθεσία: Πλ. Αγίας Μαρίνας, Ν. Φιλαδέλφεια.

Τετάρτη 14/9 «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Ένας απλός και τίμιος αμπελουργός, ο Τρυγαίος, αδυνατεί να ανεχτεί τις συμφορές του πολέμου και αποφασίζει να παραπονεθεί στον Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Όταν έφτασε στον ουρανό, έμαθε από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν καταφύγει στο ψηλότερο σημείο του στερεώματος λόγω των εχθροπραξιών των θνητών.

Τη θέση των θεών έχει πάρει ο Πόλεμος. Ο Τρυγαίος αναλαμβάνει δράση και καλεί όλους τους Έλληνες να μετακινήσουν ένα μεγάλο βράχο που φράζει την είσοδο της σπηλιάς, όπου είναι φυλακισμένη η Ειρήνη.

Τοποθεσία: Πάρκο Μικρασιατών, ( τρίγωνο, Ν. Φιλαδέλφεια).

Πέμπτη 15/9 «Τόμ-τιριτόμ»

Μία πρωτότυπη, διαδραστική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο», του Χρήστου Μπουλώτη. Μια πολιτεία που χωρίζεται από ένα ποτάμι και ενώνεται με μια γέφυρα σπάει στα δυο, αφού οι κάτοικοί της γκρεμίζουν τη γέφυρα από μια ασήμαντη απειλή. Ο Τομ Τιριτόμ θα φέρει τη λύση!

Τοποθεσία: Πλατεία Ζέρβα, Ν. Φιλαδέλφεια

Παρασκευή 16/9 «Ο Χαχά, η Χιχή και το αερόστατο της Ειρήνης»

Πρόκειται για μια παιδική παράσταση που με τρυφερότητα προσπαθεί να αγγίξει τα παιδιά και να τους

μιλήσει για πράγματα σκληρά, αλλά πραγματικά, όπως ο πόλεμος και η προσφυγιά. Δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να προβληματιστούν με τρόπο ευχάριστο και σύγχρονο σε ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως την ελληνική επικαιρότητα καθώς και να ευαισθητοποιηθούν.

Τοποθεσία: αίθριο «Αντώνη Τρίτση», Πνευματικό Κέντρο Ν. Χαλκηδόνας.

Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20.00

«Βραδιές Αλληλεγγύης»- Εκδηλώσεις για ενήλικες

Κυριακή 18/9 «Ένα ΠΙΑΝΟ και ΕΜΕΙΣ»

Ταξιδεύουμε με τις μελωδίες, καιτον ήχο του Πιάνου, αλλά και φωνών ενηλίκων και παιδιών. Σολίστ η Εύη Χλωρού και η Καλλιτεχνική Επιμέλεια είναι του Σπύρου Γώγολου.

Δευτέρα 19/9 «Ο Φιλάργυρος», του Μολιέρου.

Μία παράσταση από την θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας, με πολλούς σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθεσία του Π. Σπηλιόπουλου.

Τρίτη 20/9 «Ολα για την Ελίζα», της Μ. Κυριακάκη.

Μια κωμωδία φρέσκια και ρομαντική.

Τετάρτη 21/9 Συναυλία

Με τον Γιώργο Χριστόφα ( μουσικό, τραγουδοποιό, συνθέτη και συνεργάτη πολλών αξιόλογων καλλιτεχνών, όπως, των Πασχαλίδη, Ζιώγαλα, Μαχαιρίτσα , Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα)

Πληροφορίες

Χώρος παραστάσεων και συναυλιών: «Πολυχώρος Δροσίνη», Ν. Χαλκηδόνα

Ώρα έναρξης: 20.30

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα