Δωρεάν προβολές για τον Οκτώβριο στο Exile Room

Δωρεάν προβολές για τον Οκτώβριο στο Exile Room

To Exile Room ξεκινά τη νέα σεζόν αφιερώνοντας τις προβολές του Οκτωβρίου σε δύο από τους μεγαλύτερους αλλά και πιο γνωστούς σταρ που γνώρισε ποτέ το σινεμά: τον Marlon Brando και την Ingrid Bergman. Η είσοδος και στις δύο προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 13/10 στις 21:00

Listen to me Marlon (2015) 

Σκηνοθεσία: Stevan Riley / Χώρα: Αγγλία / Διάρκεια: 102’

Υπόθεση

Ένα ντοκιμαντέρ για τον Μάρλον Μπράντο, με την ιδιαιτερότητα της χρήσης σε αρχειακό και προσωπικό υλικό εκατοντάδων φωτογραφιών και ηχογραφήσεων από τη ζωή του, που δεν είχαν δει ποτέ πριν το φως της δημοσιότητας. Βάζοντας κάτω τόσο τη θαυμαστή καριέρα του, όσο και την έντονη ζωή του, με τον ίδιο τον Μπράντο ως οδηγό, το φιλμ εξερευνά τις πτυχές του καθαρά από την οπτική του ίδιου του ηθοποιού, μέσω της δικής του φωνής. Καμία συνέντευξη, απλά ο Μάρλον Μπράντο και η ζωή του.

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Πέμπτη 27/10 στις 21:00

Ingrid Bergman, in Her Own Words  / Jag är Ingrid (2015)

Σκηνοθεσία: Stig Björkman / Χώρα: Σουηδία / Διάρκεια: 114’

Υπόθεση

Μια διεισδυτική ματιά πίσω από τις σκηνές για την αξιοσημείωτη ζωή ενός κοριτσιού από τη Σουηδία που έγινε μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του αμερικάνικου αλλά και του παγκόσμιου σινεμά. Κέρδισε τρία Όσκαρ και επτά ακόμη υποψηφιότητες, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Alfred Hitchcock, ο Roberto Rossellini και ο Ingmar Bergman, τάραξε το συντηρητικό Χόλιγουντ με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής της και σημάδεψε εξίσου το αμερικανικό και ευρωπαϊκό σινεμά. Όμως η ανθρώπινη πλευρά της παρέμεινε ένα μεγάλο μυστήριο. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Το 2011, ο σκηνοθέτης Stig Björkman συναντά την κόρη της Ingrid Bergman, Isabella Rossellini και εκείνη του προτείνει “Γιατί δεν κάνουμε μια ταινία για τη Μαμά;”.

Στα αγγλικά, σουηδικά, ιταλικά και γαλλικά με αγγλικούς υποτίτλους.

Πληροφορίες

Exile room

Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

Τηλέφωνο: 2103223395-6

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα