Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στο Χυτήριο, με Κουροσάβα και Αλμοδοβάρ

Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στο Χυτήριο, με Κουροσάβα και Αλμοδοβάρ

Οι δωρεάν προβολές στο Χυτήριο Theatre & Art Café, που μας κράτησαν συντροφιά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνεχίζονται και αυτό το μήνα!

Η εβδομάδα αυτή φεύγει, με την προβολή δύο μοναδικών ταινιών! Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, προβάλλεται η ταινία του Ακίρα Κουροσάβα «Ο Θρόνος του Αίματος», ενώ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου η ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ «Ψηλά Τακούνια».

Παρασκευή 9/9

« Ο Θρόνος του Αίματος»

Η ταινία που για πολλούς αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του Κουροσάβα, είναι μια προσαρμογή του Μάκβεθ. Η ταινία διατηρεί τη δομή του Σαιξπηρικού έργου, χωρίς όμως να στηρίζεται στους διαλόγους και στο ύφος του πρωτότυπου.

Υπόθεση

Μεταφερόμαστε στην Ιαπωνία… Μετά από μία στρατιωτική επιτυχία, δύο Λόρδοι χάνονται σε πυκνό δάσος. Εκεί συναντούν μία γυναίκα γεμάτη μυστήριο, που έχει την ικανότητα να προλέγει το μέλλον. Αυτή η πρόβλεψη ωθεί τις κινήσεις των πρωταγωνιστών στην ενδιαφέρουσα συνέχεια της πλοκής. Στο ρόλο του Μάκβεθ, είναι τώρα ο στρατηγόςΒασίζου. Η φιλοδοξία του, καθώς και αυτή της γυναίκας του, τον χειρίζονται.

Η βία που γεννιέται μέσω της υπέρμετρης φιλοδοξίας, έπειτα ο φόβος και οι τύψεις, πουοδήγησαν τον Μάκβεθ, μεταφέρονται στην άλλη άκρη της γης και φωλιάζουν στο δράμα του Βασίζου. Ο Κουροσάβα μεταπλάθει τον Μάκβεθ, τον απομακρύνει από όποια μεταφυσικά του στοιχεία.

Σκηνοθεσία: Akira Kurosawa

Πρωταγωνιστούν: Toshiru Mifune, Isuzu Yamada, Takashi Shimura

Διάρκεια: 110’

Ώρα έναρξης : 23:45

 

Σάββατο 10/ 9

«Ψηλά Τακούνια»

Απίστευτες συμπτώσεις, δάκρυα, πάθη. Το έργο αυτό έχει διπλή υπόσταση καθώς θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για ένα κλασικό μελόδραμα, ενώ κάποιος άλλος ότι πίσω από την ταινία κρύβεται η διάθεση του Αλμοδοβάρ για μια φάρσα, για μία ανατροπή των μελοδραματικών κλισέ. Αν και δεν είναι η καλύτερη ταινία του, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και είναι ντυμένη με υπέροχη μουσική!

Υπόθεση

Πρόκειται για την ιστορία μίας μητέρας, η οποία βάζει πάνω από όλους και όλα τον εαυτό της και την καριέρα της. Έτσι, εγκαταλείπει την μικρή της κόρη, για να χτίσει το «λαμπρό» μέλλον της ως τραγουδίστρια. Μετά από πολλά χρόνια, όταν πια αποφασίζει να επιστρέψει, βρίσκει την κόρη της παντρεμένη με έναν πρώην δικό της εραστή .

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρωταγωνιστούν: Μαρίζα Παρέντες, Μιγκουέλ Μποζέ, Φεοντόρ Ατκίν

Διάρκεια: 112′

Ώρα έναρξης: 23:45

Πληροφορίες

Χυτήριο Theatre & Art Café

Ιερά Οδός 44, Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103412313

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα