Δωρεάν προβολή της ταινίας «Aliens» στο Ρουφ

Δωρεάν προβολή της ταινίας «Aliens» στο Ρουφ

Πώς θα υποδεχθούμε την πανσέληνο απόψε στην πρωτεύουσα; Ο θερινός κινηματογράφος στο Τρένο στο Ρουφ θα προβάλει απόψε, Τρίτη 19 Ιουλίου στις 21:30 την εμβληματική ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Aliens», παραγωγής 1986. Το εντυπωσιακό sequel της ταινίας «Alien», του Ridley Scott, γιορτάζει τα 30 χρόνια από την πρώτη του προβολή. Στο πλαίσιο του Athens Open Air 16, θα μπορούν να απολαύσουν σήμερα εντελώς δωρεάν όσοι φτάσουν στο Ρουφ, αυτή την εμβληματική, περιπετειώδη ταινία επιστημονικής φαντασίας και τρόμου.

Δωρεάν προβολή της ταινίας «Aliens» στο Ρουφ

Η ταινία του Κάμερον , ξεφεύγει από την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας και γεμάτη δράση, διακρίνεται για την επιρροή που άσκησε στον δημιουργό της ο πόλεμος του Βιετνάμ. Το στοιχείο του τρόμου, σε αντίθεση με την ταινία του Scott, είναι εδώ περιορισμένο. Οι λάτρεις του είδους την υποδέχθηκαν με διθυραμβικές κριτικές και βρέθηκε υποψήφια για 7 βραβεία όσκαρ.

Υπόθεση

Η πρωταγωνίστρια ( Ρίπλεϊ), που είναι το μοναδικό μέλος του διαστημοπλοίου Νοστρόμο που επιβίωσε από τη μάχη με ένα εξωγήινο τέρας, ξυπνά μετά από 57 χρόνια που βρισκόταν σε λήθαργο. Τίθεται επικεφαλής πεζοναυτών με αποστολή να επιστρέψει στον μυστηριώδη πλανήτη με σκοπό να εξολοθρεύσουν την εξωγήινη απειλή. Στην πορεία πληροφορείται ότι στον πλανήτη είχε δημιουργηθεί αποικία γήινων, με τους οποίους έχει χαθεί οποιοδήποτε ίχνος επικοινωνίας.

Πρωταγωνιστεί: Sigourney Weaver

Σκηνοθεσία: James Cameron

Διάρκεια: 137’

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα