Δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών διανέμουν οι Σπορίτες Έβρου

Δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών διανέμουν οι Σπορίτες Έβρου

Σε ανακοίνωσή της που διαβάσαμε στο e-evros.gr, η Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης αναφέρει ότι «Μέρος της ατομικής και συλλογικής ευθύνης είναι να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε υγιεινή, θρεπτική τροφή για όλους. Αυτή δεν έρχεται μόνο από τα super market. Ο κατ’ οίκον περιορισμός μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια της τροφής μας, εξασφαλίζοντας την αυτάρκεια για τις δύσκολες μέρες που έρχονται».

Στην ίδια ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι, οι Σπορίτες Έβρου διανέμουν ταχυδρομικά, δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών, για εκείνους που ενδιαφέρονται.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα των Σποριτών:

«Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες,
Σε συνάρτηση με τα όσα βιώνουμε και των ημερών που έρχονται, και με δεδομένο ότι οι 2 εκδηλώσεις μας σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη (μοίρασμα φυτών από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες, λαχανικών και λουλουδιών) αναβάλλονται λόγω κοροναϊού, αποφασίσαμε να δράσουμε κάπως διαφορετικά. Στα πλαίσια της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης ως ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΈΒΡΟΥ, στους συνανθρώπους μας, αποφασίσαμε να ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ σπόρους από παλιές παραδοσιακές ποικιλίες (Όχι υβρίδια).

10 είδη ντομάτας
4 είδη μελιτζάνας
4 είδη πιπεριάς
κολοκύθες διάφορες
λουλούδια

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ. Όποιος θέλει σπόρους μπορεί να μας στείλει ένα γράμμα να βάλει μέσα ένα φάκελο με προπληρωμενο τέλος (2ευρω), να γράφει τι θέλει και μεις θα στείλουμε ό,τι μπορούμε.

Η διεύθυνση είναι:
Δεληγιάννης Θανάσης: Ορέστου 74, Ορεστιάδα, 68200 – Τηλ. 6931494026 &
Μουταφίδης Χρήστος: 6980612490

Σας παρακαλώ, τηλέφωνο μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Παρακαλώ σε όσους είναι εύκολο (Για να μειωθεί το κόστος μας και ο κόπος μας) βάλτε μας μικρά φακελάκια μέσα που να γράφουν επάνω τι θέλετε».

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, πρωτοβουλίες σαν αυτή των Σποριτών Έβρου, μας δείχνουν ότι ακόμη και στις πιο πιεστικές καταστάσεις, έχουμε πάντα τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό για εμάς και τους συνανθρώπους μας. Το να φυτέψουμε ένα σπόρο και στη συνέχεια, να δούμε να αναπτύσσεται ένα φυτό χάρη στη φροντίδα μας, να το δούμε να μεγαλώνει και να προσφέρει τους καρπούς του ή απλά την ομορφιά του, είναι μια πρακτικά ωφέλιμη κίνηση, μια πράξη αγάπης αλλά και μια πολύ καλή μορφή ψυχοθεραπείας. Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα