Δωρεάν βιολογικά προϊόντα κάθε Σάββατο από τον Δήμο Ιλίου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

viologika

Το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος «Αγάπη με το Κιλό» επικυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και του Δήμου Ιλίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.  Μέσω αυτού του προγράμματος η Αγορά Βιοκαλλιεργητών Ιλίου θα προσφέρει κάθε Σάββατο δωρεάν βιολογικά προϊόντα για τη στήριξη των Δομών του Δήμου που εξυπηρετούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

viologika

Την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και τόνισε την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που θα παρέχονται στον Δήμο. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε μια άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των παραγωγών, που δείχνει ακριβώς το αλληλέγγυο πρόσωπο των επαγγελματιών της γης και του μόχθου προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Τους ευχαριστούμε θερμά.»

Ο Δήμος Ιλίου, κάθε Σάββατο θα παίρνει – όπως είπε ο γραμματέας του συλλόγου Μαϊστρος Καραμπάσης πάνω από 100 κιλά βιολογικών προϊόντων από τους περίπου 70 παραγωγούς που βρίσκονται στη βιολογική Αγορά. Το  πρόγραμμα του Συλλόγου «Αγάπη με το Κιλό» εφαρμόζεται σε δήμους της Αττικής που φιλοξενούν βιολογικές αγορές. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγορές λειτουργούν οικολογικά, αφού στο τέλος κάθε αγοράς τα απορρίμματα συλλέγονται από τους ίδιους τους παραγωγούς είτε για κομπόστ (τρόφιμα) είτε για ανακύκλωση (χαρτί κοκ).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, εκτός του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής Μαΐστρος Καραμπάσης, η Επιστημονική Συνεργάτης του Συλλόγου Μαρία Καψάλη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου και στελέχη των Υπηρεσιών και λοιπών Δομών του Δήμου Ιλίου.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα