Δώσε τα καλύτερα καύσιμα στο νου σου

Δώσε τα καλύτερα καύσιμα στο νου σου

Όπως το σώμα σου, έτσι και ο νους σου χρειάζεται επίσης θρεπτική τροφή. Το διάβασμα καλών βιβλίων, η συμμετοχή σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και οι καινούριες γνώσεις είναι θαυμάσιοι τρόποι να τροφοδοτείς με καύσιμα το νου σου. Όμως το πιο δυνατό καύσιμο απ’ όλα είναι οι σκέψεις που κάνεις.

Εδώ και δεκαετίες, έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία για τη δύναμη που έχει η σκέψη να δημιουργεί υλική πραγματικότητα. Η σκέψη γίνεται πρόθεση, η πρόθεση έχει δύναμη και όταν την εκδηλώνεις έξω στον κόσμο, η ζωή σου αρχίζει να αλλάζει – μερικές φορές με πολύ εντυπωσιακούς τρόπους. Αυτός είναι ένας βασικός μεταφυσικός νόμος.

Όταν μιλάω για πρώτη φορά στους πελάτες μου για τη δύναμη της σκέψης, μοιράζομαι μαζί τους μια προσωπική εμπειρία που με δίδαξε να παίρνω αυτή την πανάρχαια αλήθεια στα σοβαρά.

Όταν ήμουν νεότερη, μου άρεσε πολύ να διαβάζω βιβλία γραμμένα από μεγάλους, επιτυχημένους συγγραφείς. Με γοήτευε και με ενέπνεε η απλή σοφία των Έμετ Φοξ, Ρόμπερτ Κόλιερ, Ναπόλιον Χιλ, Φλόρενς Σκόβελ Σιν και Νόρμαν Βίνσεντ Πιλ.

Ο κάθε συγγραφέας είχε τη βαθιά, πνευματική πεποίθηση ότι η ζωή μας μπορεί να μεταμορφωθεί από την ποιότητα των σκέψεών μας. Εκείνο που με ενδιέφερε ιδιαίτερα ήταν τα πρακτικά εργαλεία που πρόσφεραν για να επιτευχθεί αυτή η προσωπική μεταμόρφωση.

Ένα από τα πρώτα εργαλεία που δοκίμασα ήταν να διατυπώσω γραπτά κάποιους απλούς στόχους και να τους διαβάζω τακτικά για να κρατάω τις σκέψεις ζωντανές μέσα στο νου μου. Όντας πάντα σκεπτικίστρια, ήθελα να δω αν λειτουργεί πραγματικά αυτό, κι έτσι άρχισα με μια απλή λίστα επιθυμιών, που περιλάμβανε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με τις ακριβείς προδιαγραφές και τα λογισμικά που προτιμούσα (είχα διαβάσει ότι είναι σημαντικό να είσαι όσο πιο ακριβής γίνεται όταν θέτεις στόχους), δωρεάν ταξίδια, καθώς και την εξάλειψη του χρέους μου.
Έκανα αυτή τη λίστα τον Οκτώβριο και την έβαλα μπροστά από την ατζέντα των ραντεβού μου, ξέροντας ότι θα την έβλεπα πολλές φορές την ημέρα.

Δύο μήνες αργότερα, δέχτηκα ένα χριστουγεννιάτικο δώρο από έναν πελάτη μου. Αντί για χρηματικό δώρο, είπε, ήθελε να μου δώσει κάτι που “μια συγγραφέας θα μπορούσε να αξιοποιήσει πραγματικά”.

Όταν άνοιξα το κουτί, το στόμα μου άνοιξε μια πιθαμή, καθώς καθόμουν και κοιτούσα άφωνη ακριβώς τον υπολογιστή που είχα στη λίστα μου. Ένα μήνα αργότερα, μια φίλη μου τηλεφώνησε για να μου πει για ένα διαγωνισμό που είχε κερδίσει στο γραφείο. Το βραβείο ήταν ένα ταξίδι για δύο άτομα με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία των ΗΠΑ, και ήθελε να με ρωτήσει αν ήθελα να πάω μαζί της. Για μια ακόμα φορά έπαθα σοκ.

Το γεγονός ότι είχα γράψει τις σκέψεις μου στο χαρτί και διατηρούσα την πρόθεσή μου διαβάζοντάς τις κάθε μέρα, δημιούργησε μια κατάσταση έλξης που έφερε όλους αυτούς τους στόχους στην πραγματικότητά μου.

Σύμπτωση-ξεσύμπτωση, ήταν η απόδειξη που χρειαζόμουν για να αρχίσω να παίρνω στα σοβαρά τη δύναμη της σκόπιμης τροφοδότησης του νου μου με ορισμένες σκέψεις.
Περιττό βέβαια να πω ότι έγραψα αμέσως μια νέα λίστα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Cheryl Richardson “Βρες χρόνο για τη ζωή σου!” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα