Η δουλειά που έχουμε αναλάβει για τον πλανήτη είναι να είμαστε οι δημιουργοί των συναισθημάτων

Η δουλειά που έχουμε αναλάβει για τον πλανήτη είναι να είμαστε οι δημιουργοί των συναισθημάτων

Η ατομικότητα είναι μια εσφαλμένη έννοια. Δεν είμαστε άτομα. Είμαστε απλώς μικρά κομμάτια στην αλυσίδα που είναι η ζωή.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα. Κάθε μικρό κύτταρο είναι ένα έμβιο ον που μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα. Μπορεί ακόμη και να αναπαραχθεί έξω από το σώμα. Είσαι επίσης αυτό το κύτταρο.

Το ίδιο το κύτταρο έχει πολλά εσωτερικά στοιχεία και κάθε ένα από αυτά είναι ζωντανό. Το κύτταρο είναι κομμάτι μιας αλυσίδας. Με δισεκατομμύρια κύτταρα φτιάχνουμε ένα ανθρώπινο σώμα. Μπορείς να πεις: «Είμαι το σώμα».

Στο μεταξύ κάθε κύτταρο μπορεί να πει: «Είμαι ένα κύτταρο». Το κύτταρο δεν γνωρίζει ότι πολλά κύτταρα μαζί κάνουν ένα όργανο. Το συκώτι, την καρδιά, τα έντερα, τον εγκέφαλο, τα μάτια – κι όλα τα όργανα μαζί διαμορφώνουν το ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι μια ενότητα.

Διαβάστε επίσης: Τι προσπαθούν να μας πουν τα συναισθήματα που καταπιέζουμε περισσότερο;

Κάθε ένας από μας είναι ένα ανθρώπινο ον. Κι όμως, ακριβώς όπως ένα κύτταρο, πιστεύουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί ενώ δεν είμαστε. Όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη αποτελούν το όργανο μιας μεγαλύτερης οντότητας, της Γης.

Ο πλανήτης Γη είναι ένα έμβιο ον. Είμαστε ο πλανήτης Γη. Ο άνθρωπος είναι ένα μόνο κύτταρο. Ένας μόνο άνθρωπος είναι ο πλανήτης. Όλοι οι άνθρωποι μαζί διαμορφώνουν ένα μόνο όργανο του πλανήτη. Υπάρχουν πολλά ακόμη. Τα δέντρα, η ατμόσφαιρα, ο ωκεανός, τα βράχια, και τα ζώα, είναι όλα όργανα της Γης.

Η γη, όπως και οι άνθρωποι, έχει αιθερική ενέργεια. Έχει μια ψυχή. Έναν νου. Είναι ζωντανή, είναι ένα έμβιο ον. Μέσω του μεταβολισμού της λαμβάνει ενέργεια από τον εξωτερικό κόσμο. Μεταβάλλει την ενέργεια που λαμβάνει και εκπέμπει τη δική της μορφή ενέργειας.

Οι πλανήτες λαμβάνουν και μεταβάλλουν την ηλιακή ενέργεια. Στην γη, τα ζώα καταναλώνουν φυτά και μεταβάλλουν την ενέργεια που λαμβάνουν από αυτά. Οι άνθρωποι καταναλώνουν φυτά και ζώα και με τη σειρά τους μεταβάλλουν κι αυτοί την ενέργεια που λαμβάνουν.

Ποια είναι η λειτουργία του οργάνου του σώματος της γης που αποτελεί η ανθρωπότητα; Είναι η μετατροπή της υλικής ενέργειας σε αιθερική.

Λαμβάνουμε τροφή και οξυγόνο και, μέσω του εγκεφάλου μας, μετατρέπουμε την υλική ενέργεια σε αιθερική.

Δουλεύουμε για τη γη εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, όπως οι μέλισσες και τα μυρμήγκια. Η δουλειά που έχουμε αναλάβει για τον πλανήτη είναι να δημιουργούμε συναισθήματα. Η δημιουργία συναισθημάτων είναι η βασική λειτουργία του ανθρώπινου νου.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Mary Carroll «Πέρα από το φόβο – Οι διδασκαλίες του Don Miguel Ruiz» από τις εκδόσεις ETRA

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα