Η δύναμη των αγνών προθέσεων

Η δύναμη των αγνών προθέσεων

Η πρόθεση ενορχηστρώνει τις άπειρες δυνατότητες.

Ίσως αναρωτιέστε ποιο είδος πρόθεσης είναι το ιδανικό. Τι θα ζητούσατε αν η πρόθεσή σας μπορούσε να εκπληρωθεί αυτή τη στιγμή;

Αν πρόκειται για μία απλή επιθυμία και αποβλέπει μόνο στην προσωπική σας ικανοποίηση, το τοπικό και το μη τοπικό «εγώ» ίσως να βρεθούν εκτός συγχρονισμού.

Πόσες φορές έχετε ακούσει ανθρώπους να εύχονται να κερδίσουν το λαχείο;

Μπορεί να συμβεί, αλλά μόνο αν η εκπλήρωση αυτής της πρόθεσης εξυπηρετεί τόσο εσάς όσο και έναν ευρύτερο σκοπό.

Ίσως πείτε: «Θέλω να κερδίσω το λαχείο για να αγοράσω μια καινούργια BMW». Ακόμα και αυτή η πρόθεση εξυπηρετεί πολλούς ανθρώπους: εσάς, τον κατασκευαστή, τους υπαλλήλους του, τους επενδυτές και την οικονομία.

Ωστόσο, η πρόθεση αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή όσο εκείνη ενός ανθρώπου όπως η Μητέρα Τερέζα, επειδή η δική της επιθυμία να συγκεντρώσει χρήματα πήγαζε από την επιθυμία της να προσφέρει ευτυχία στους άλλους, να πάρει και να δώσει σε ένα βαθύτερο επίπεδο – να υπηρετήσει τη μεγάλη εξελικτική αλυσίδα. Όταν η πρόθεση του μη τοπικού νου υπηρετείται από τον τοπικό νου, είναι περισσότερο ολιστική, άρα και πιο αποτελεσματική.

Για κάθε πρόθεση, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε: «Πώς αυτό θα με εξυπηρετήσει και πώς θα εξυπηρετήσει όλους τους άλλους με τους οποίους έρχομαι σε επαφή;»

Διαβάστε επίσης: Από το να έχετε δίκιο, καλύτερα να επιλέξετε την καλοσύνη!

Αν η απάντηση είναι πως θα προσφέρει αληθινή χαρά και ολοκλήρωση σε μένα και σε όσους επηρεάζονται από τις ενέργειές μου, τότε η πρόθεσή μου, με τη συμβολή του μη τοπικού νου, ενορχηστρώνει από μόνη της την εκπλήρωσή της.

Υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να ανακαλύψετε την καθαρή και κατάλληλη πρόθεση που αποτελεί τον προορισμό της ζωής σας, και τις οποίες θα αναλύσουμε λεπτομερώς στη συνέχεια.

Όμως, η βασική τεχνική συνίσταται στο να ξεκινήσετε από μια ήρεμη και κατασταλαγμένη αντίληψη, να δημιουργήσετε την κατάλληλη πρόθεση μέσα στην καρδιά σας και ύστερα να αφήσετε το τοπικό «εγώ» σας να συγχωνευθεί με το μη τοπικό «εγώ», επιτρέποντας στη θέληση του Θεού να εκπληρωθεί μέσα από εσάς.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Deepak Chopra «Άμεση Εκπλήρωση» από τις εκδόσεις Έσοπτρον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα