Η δύναμη της εστιασμένης ενέργειας

Η δύναμη της εστιασμένης ενέργειας

Ένας συνηθισμένος τρόπος να διατηρείς τη ροή της αδρεναλίνης σου είναι να απλώνεσαι σε υπερβολικά πολλές δραστηριότητες.
Η επένδυση του χρόνου και της ενέργειάς σου σε πάρα πολλές περιοχές προκαλεί στρες και άγχος.
Αντί να εργάζεσαι ταυτόχρονα πάνω σε πολλά πράγματα, να κυνηγάς πολλαπλές επιχειρηματικές ιδέες ή να ασχολείσαι με πάρα πολλές δραστηριότητες, περιόρισε την εστίασή σου.
Τα «πολλά σίδερα στη φωτιά» δίνουν την ψευδαίσθηση ότι κατορθώνεις πολλά, αλλά συνήθως αυτός ο τρόπος δεν είναι και τόσο παραγωγικός.

Ένας τρόπος για να εστιάσεις την ενέργειά σου είναι να δομήσεις διαφορετικά το χρόνο σου. Προγραμμάτισε μια συγκεκριμένη μέρα ή ένα απόγευμα για να χειρίζεσαι τη γραφική δουλειά χωρίς διακοπές. Έπειτα, προγραμμάτισε ένα συγκεκριμένο χρόνο για να δέχεσαι και να απαντάς σε τηλεφωνήματα.

Ο καθορισμός χρόνου για διαφορετικές δραστηριότητες, αντί της ταχυδακτυλουργικής προσπάθειας να χειρίζεσαι πολλές διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα, όχι μόνο μειώνει την αδρεναλίνη, αλλά σε βοηθάει να διεκπεραιώνεις τις δουλειές σου πιο γρήγορα.

Η εστιασμένη ενέργεια είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επιτυχία!
Μην μπερδεύεις την πολυάσχολη δραστηριότητα με την προσέγγιση του στόχου σου – είναι δυο πολύ διαφορετικά πράγματα.
Καθώς σταματάς να χρησιμοποιείς την αδρεναλίνη σαν ενεργειακή πηγή, προετοιμάσου για κάποιο αίσθημα δυσφορίας.
Πολλοί πελάτες μου αναφέρουν ότι νιώθουν «να κάθονται στα καρφιά» ή να βαριούνται. Λογικό είναι.
Το σώμα σου είναι τόσο συνηθισμένο να λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες, ώστε θα νιώσει άβολα όταν επιβραδύνει τους ρυθμούς του.

Όταν αρχίσες να νιώθεις άβολα, θεώρησέ το σαν σημάδι ότι είσαι στο σωστό δρόμο.
Όταν είσαι υπερβολικά πολυάσχολος, η αδρεναλίνη σε κρατάει σε αποσύνδεση από τα συναισθήματά σου, από εκείνο δηλαδή που κάνει τη ζωή πλούσια.
Μην αφήσεις τη ζωή να σε προσπερνάει – αξίζει τον κόπο να νιώσεις μια προσωρινή δυσφορία.

Μην αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί ξανά στην παγίδα της αδρεναλίνης. Ζήτησε την υποστήριξη του συνεργάτη σου στην προπόνηση ή της ομάδας σου.
Αφιερώσου στη δράση που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τη συνήθεια της αδρεναλίνης και ανάφερε την πρόοδό σου στην επόμενη συνάντησή σας. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις σταθερός στην πορεία σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Cheryl Richardson «Βρες χρόνο για τη ζωή σου» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα