Δυναμική πανσέληνος στον Καρκίνο, στην αρχή του νέου έτους 2018

panselinos-karkino (1)

Δυναμική πανσέληνος στον Καρκίνο, στην αρχή του νέου έτους 2018

Από την Λίλιαν Σίμου και το Astrolife.gr

Και ο κρύσταλλος βοηθός για αυτήν την πανσέληνο

Από την Στέλλα Ηλιαδη Stellar Crystal Healing.gr

Tο 2018 ξεκινά με ένα ιδιαίτερα δυναμικό ολόγιομο φεγγάρι στον Καρκίνο, στην 12η μοίρα και σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.

Η Πανσέληνος πάντα είναι μέρα συγκέντρωσης και απολογισμού. Επομένως, αυτό προέχει, προτού πάρουμε αποφάσεις και προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Δεν αποκλείεται, να ξαφνιάσει η συμπεριφορά μας, να ανατρέψει τις ισορροπίες, ή να έρθει απρόοπτα ένα γεγονός που θα μας αλλάξει πορεία.

Όλα συμβαίνουν κάτω από το εύρος μίας εκρηκτικής σύνθεσης, όπου τα γεγονότα αγγίζουν την αχίλλειο πτέρνα μας.

Απαραίτητο είναι να έχουμε υπομονή και περίσκεψη. Κάθε βιαστική απόφαση, μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ας δώσουμε χρόνο, ας είμαστε περισσότερο διορατικοί και ας αισθανθούμε αυτό που είναι πιο σωστό να γίνει σε κάθε πρόκληση των ημερών.

Η αντίθεση της Σελήνης στον Καρκίνο προς τον Ήλιο στον Αιγόκερω, στον άξονα της αρχής και του τέλους, σηματοδοτεί κάθε φορά μία αλλαγή, μία νέα γέννηση στη ζωή μας. Αυτή τη φορά όμως, υπάρχουν ιδιαίτερες όψεις.

Στην αντίθεση της Σελήνης προς τον Ήλιο δημιουργείται μία πολυαστρία αντίθεσης, όπου συμμετέχουν ο Κρόνος, η Αφροδίτη, η Μαύρη Σελήνη, ο αστεροειδής Quaoar και ο Πλούτωνας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε τετράγωνο από τον Ουρανό στον Κριό. Το πλήρες σχήμα είναι ένα ταυ τετράγωνο στα παρορμητικά ζώδια.

Ένα τόσο έντονο ταυ τετράγωνο στα παρορμητικά ζώδια, υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεσες λύσεις ή κινήσεις. Καθώς η Πανσέληνος είναι στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου, προβάλλεται η ευσυγκίνητη αντίδραση και απαιτείται να επιλέξουμε ανάμεσα στις απαιτήσεις της εποχής και στην ανάγκη να αντιδράσουμε απέναντι σε μονολιθικές ιδέες ή περιορισμούς.

Απέναντι στην τρυφερότητα του συναισθήματος, στην ανάγκη μας για προστασία, στην γονιμότητα και σε ό,τι όμορφο κυοφορείται στην έναρξη της νέας χρονιάς, έχουμε την αξιολόγηση με αυστηρά κριτήρια, την θλίψη και τον περιορισμό της συγκινησιακής έκφρασης, φόβους ή υποσυνείδητα αρνητικά συναισθήματα. Παράλληλα όμως, επαναστατούμε προσπαθώντας να κάνουμε το «μεγάλο βήμα» την μεγάλη αλλαγή, μέσω της μεταμόρφωσης, της ανατροπής των εμποδίων και της αποκοπής των αναστολών, των αρνητικών βιωμάτων, των προσκολλήσεων.

Είναι η Πανσέληνος που μας καλεί να μην αποθαρρυνθούμε από τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια, αντίθετα να κάνουμε μία ριζική αλλαγή, να αναγεννηθούμε, να ξεκινήσουμε από το σημείο «μηδέν»!

Ο ωροσκόπος του χάρτη της Πανσελήνου, σε μία δύσκολη ζωδιακή μοίρα, στον Σκορπιό, συντάσσεται με ένα σκηνικό συναισθηματικής φόρτισης και απότομης διακοπής σχέσεων ή συνεργασιών. Μπορεί να σημαίνει όμως επίσης, την επιθυμία να αγωνιστούμε με πείσμα, απέναντι σε ένα τείχος που ορθώνεται και εμποδίζει την συναισθηματική μας έκφραση.

Επειδή όμως το Σύμπαν δημιουργήθηκε με Σοφία, υπάρχει πάντα ένα κλειδί, εκεί όπου η δυσκολία φαίνεται να μας αποθαρρύνει:

Ο Άρης είναι δυνατός στον Σκορπιό, σε σύνοδο προς τον Δία και μαζί με τον Ποσειδώνα, στηρίζουν την Πανσέληνο σε ένα υπέροχο Μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού. Είναι ο σχηματισμός που δίνει ελπίδα στην έναρξη του 2018, καθώς η ευαισθησία φέρνει τον σπόρο της γόνιμης έμπνευσης, αλλά και την δυναμική της δράσης και της επέκτασης!

Μπορούμε να έχουμε υγιείς αντιδράσεις και να γίνουμε αποφασιστικοί, ανατρεπτικοί, επαναστατικοί, καινοτόμοι, ικανοί να δώσουμε την μάχη της ανάπτυξης, ο καθένας ανάλογα με τα ταλέντα του, την έμπνευσή του και την δράση του

Σύμφωνα με τον αγαπημένο του δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, η ζωδιακή μοίρα της πρώτης Πανσελήνου του νέου χρόνου, παροτρύνει να πιστέψουμε στην γέννηση της Θείας Σπίθας στην ψυχή. Να έχουμε φώτιση, και να αποφύγουμε ό,τι φέρνει εκνευρισμό και ταραχή. Υποστηρίζει την ένωση της πνευματικής και της φυσικής μας διάστασης.

Χρόνια πολλά και γεμάτα φωτεινές δημιουργίες!

Ένα υπέροχο Θείο μήνυμα, στην αρχή του 2018, ας γίνει ο οδηγός μας για ό,τι καλύτερο μπορούμε να κυοφορήσουμε αυτή τη χρονιά!

Συμπληρωματικά θα πω από μεριάς μου ότι ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που κινείται από το συναίσθημα ένα ζώδιο του νερού!

Για να υπάρξει εξισορρόπηση μεταξύ συναισθήματος και λογικής καλό θα ήταν να φοράμε ένα οπάλιο της φωτιάς η έναν αχάτη της φωτιάς έτσι ώστε να διατηρήσουμε την προσωπική μας σπίθα χωρίς να παρασυρόμαστε από κύματα παρορμητικών συναισθημάτων

Στέλλα Ηλιαδη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα