Οι δύο αδελφές, Isabelle και Katherine Adams συγκινήθηκαν όταν το 2012 άκουσαν για πρώτη φορά ότι, πολλές νέες γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση επειδή αναγκάζονται να περνούν πολύ χρόνο για να συλλέγουν καθημερινά, καθαρό νερό.
Τα κορίτσια συγκλονίστηκαν από αυτό το γεγονός και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να προσφέρουν και αυτές, όσο μπορούσαν, στη μάχη για την εξάλειψη αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.
Έχοντας στο μυαλό τους, να μην υπάρχει πουθενά, κανένα κορίτσι, που να μην μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο, επειδή χρειάζεται να συλλέγει καθαρό νερό για την οικογένεια, ίδρυσαν το Paper for Water, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είναι αφιερωμένος στη χρηματοδότηση έργων καθαρού νερού σε όλο τον κόσμο.
Η Isabelle και η Katherine ακολουθώντας την αγάπη τους για την κατασκευή origami και πουλώντας τα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέχρι τώρα, πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία και διατέθηκαν για την κατασκευή έργων και συγκεκριμένα, βοήθησαν στη χρηματοδότηση 170 έργων νερού σε 17 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Οι δύο αδελφές προετοιμάζουν συχνά, αρκετά μεγάλες ποσότητες από origami προκειμένου να αντλήσουν χρήματα για την πρωτοβουλία τους και επίσης, φιλοξενούν τακτικά εργαστήρια origami και εκδηλώσεις γύρω από το Ντάλας του Τέξας.
Αν και πολλοί θα θεωρούσαν τα διακοσμητικά αντικείμενα origami σαν ένα μικρό και ασήμαντο τρόπο για την καταπολέμηση ενός τέτοιου παγκόσμιου προβλήματος, ωστόσο, οι έφηβες αδελφές έχουν καταφέρει να καταπλήξουν τους πάντες, με την επιμονή,την αποφασιστικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητά τους.
Πρόσφατα, η Isabelle και η Katherine παρουσιάστηκαν σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε περισσότερα από 300.000 γυμνάσια και λύκεια της χώρας, εμπνέοντας και προτρέποντας, 6 – 9 εκατομμύρια μαθητές, να βγουν προς τα έξω και να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο.
Διαβάστε επίσης: Μαθήτριες από την Κίνα ανακάλυψαν βακτήρια που τρώνε το πλαστικό και το μετατρέπουν σε νερό
Τα κορίτσια εργάζονται, αυτό τον καιρό, για να αποκτήσουν 20.000 συνδρομητές στο YouTube, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα της πλατφόρμας, για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα χρήματα που διατίθενται για τα έργα νερού.