Έχουμε δύο επιλογές: Ή να χαθούμε στη μάζα ή να ξεχωρίσουμε μέσα από αυτή

Έχουμε δύο επιλογές: Ή να χαθούμε στη μάζα ή να ξεχωρίσουμε μέσα από αυτή

Θεωρείτε πως έχετε δημιουργική προσωπικότητα;

Αν ναι, τότε είστε τυχεροί και σωστοί.

Τυχεροί γιατί η πλειονότητα του πληθυσμού παρασύρθηκε να πιστεύει ψευδώς ότι κάποιοι άνθρωποι είναι δημιουργικοί και άλλοι όχι. Σωστοί γιατί είστε δημιουργικοί.

Η υπέροχη αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί. Παρότι η συμπεριφορά και τα λόγια πολλών δείχνουν ότι οι περισσότεροι δεν είναι δημιουργικοί, η αλήθεια δεν κρύβεται πάντα στα φαινόμενα.

Μελετήστε την ιδέα της δημιουργικότητας. Πολύ σύντομα θα καταλάβετε ότι μια μικρή, επίλεκτη ομάδα έχει αναπτύξει τις δημιουργικές δυνατότητές της, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Διαβάστε επίσης: Η διαφορά ανάμεσα στην επιλογή και την απόφαση

Όλοι επιθυμούμε μεγαλύτερη πληρότητα στη ζωή μας, περισσότερη ενέργεια και λιγότερους περιορισμούς στο περιβάλλον μας. Η δημιουργική ικανότητά μας θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε αυτή την πληρότητα και την ενέργεια στη ζωή μας.

Είναι σοφό να θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος που ακολουθεί το πλήθος δεν θα το ξεπεράσει ποτέ. Ο άνθρωπος που ακολουθεί ένα δημιουργικό μονοπάτι είναι πολύ πιθανόν να ανακαλύψει ότι υπάρχουν μέρη που κανείς δεν έχει επισκεφτεί στο παρελθόν.

Ωστόσο, η δημιουργικότητα στη ζωή έχει τις δυσκολίες της, γιατί η ιδιαιτερότητα γεννά την περιφρόνηση.

Η ατυχία του να είσαι μπροστά από την εποχή σου είναι πως όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι τελικά είχες δίκιο, λένε ότι ήταν εξαρχής προφανές.

Έχετε δύο επιλογές στη ζωή. Μπορείτε να χαθείτε μέσα στη μάζα ή μπορείτε να ξεχωρίσετε. Για να ξεχωρίσετε, πρέπει να είστε διαφορετικοί. Για να είστε διαφορετικοί, πρέπει να προσπαθήσετε να γίνετε αυτό που μόνο εσείς μπορείτε να είστε.

Μην ανησυχείτε τόσο πολύ για τη γνώμη των άλλων. Ακολουθήστε τη σιωπηλή, δημιουργική εσωτερική φωνή σας.

Μια βασική πτυχή της δημιουργικότητας είναι να μη φοβάστε την αποτυχία.

Μην πάτε εκεί που σας οδηγεί ο δρόμος. Πηγαίνετε εκεί που δεν υπάρχει δρόμος και χαράξτε το δικό σας μονοπάτι.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor «Απόλυτη Επιτυχία» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα