Δωρεάν είσοδος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 σε όλα τα Μουσεία, Μνημεία & αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου σε όλη τη χώρα

Δωρεάν είσοδος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 σε όλα τα Μουσεία, Μνημεία & αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου σε όλη τη χώρα

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε όλους τους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μουσεία και τα μνημεία του Δημοσίου, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε ισχύ, οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους που ανήκουν στο δημόσιο, χωρίς να καταβάλλουν εισιτήριο, κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου κάθε έτους.

Η είσοδος στα μουσεία και τα μνημεία είναι επίσης ελεύθερη και κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

6 Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη)
18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων)
18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
Τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή)

Πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου.

Παρακάτω, θα βρείτε έναν κατάλογο με πέντε από τα πιο σπουδαία μουσεία της χώρας μας, τα οποία όλοι θα πρέπει να επισκεφτούμε αν δεν το έχουμε ήδη κάνει.

Διαβάστε επίσης: Καλλιτέχνης ευαισθητοποιεί τον κόσμο απεικονίζοντας τους αγώνες της Γης με τους ανθρώπους (φωτογραφίες)

Το Μουσείο της Ακρόπολης
Βρίσκεται στη σκιά ενός από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου και στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου που έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος. Σε μια έκταση 25.000 τ.μ. φυλάσσονται ευρήματα από τη μυκηναϊκή, αρχαϊκή και κλασική περίοδο και οι παγκοσμίως γνωστές Καρυάτιδες, που κόβουν την ανάσα των επισκεπτών!

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Λειτουργεί από το 2000 ενώ από το 2016 στεγάζεται μόνιμα στο πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας Φιξ στη Λεωφόρο Συγγρού. Στα εκθέματά του βρίσκονται πολλά αξιόλογα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που φιλοξενεί όλη την ιστορία του νεότερου ελληνισμού. Από την περίοδο της τουρκοκρατίας και της φραγκοκρατίας, την Επανάσταση του 1821, τους αγώνες για την απελευθέρωση, τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους και την εξέλιξη του ελληνικού έθνους μέχρι σήμερα, όλα αυτά, θα τα δει ο επισκέπτης να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Τα µόνιµα εκθέµατα, που έχουν δώσει και την ονοµασία στο µουσείο, περιλαµβάνουν µία από τις πιο σηµαντικές σειρές αντικειµένων του λαµπρού κυκλαδικού πολιτισµού, o οποίος άκµασε στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου κατά την Πρώιµη Εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα περίφηµα µαρµάρινα ειδώλια και αγγεία, χάλκινα όπλα, εργαλεία καθώς και κεραµικά σκεύη.

Νοµισµατικό Μουσείο
Κάτω από τη στέγη ενός ιστορικού κτίσµατος που φέρει την αρχιτεκτονική σφραγίδα του Ερνέστου Τσίλερ, στο Ιλιο Μέλαθρον που σηµαίνει «Μέγαρο της Τροίας», φυλάσσονται µε ευλάβεια 500.000 εκθέµατα, κυρίως νοµίσµατα που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα π.Χ. έως σήµερα. Μπροστά από τον επισκέπτη περνά ένας ανεκτίµητης αξίας θησαυρός από νοµίσµατα νεότερων και σύγχρονων χρόνων από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα