Δωρεάν Mat Pilates κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δωρεάν Mat Pilates κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχοντας  την πρόθεσή να καταστήσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πάλι πλήρως προσβάσιμο στο κοινό, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν ξανά το έργο μέσα από τη διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και κάθε Τετάρτη στον χώρο με την ονομασία “Ξέφωτο” του πάρκου θα παγματοποιείται δωρεάν μάθημα mat pilates. Το πρόγραμμα θα διαρκεί μία ώρα και απευθύνεται σε κάθε ενήλικα με χαμηλά επίπεδα κινητικότητας που επιδιώκει να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του σώματός του μέσω μιας ολοκληρωμένης αθλητικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα πρόκειαι για έναν δημιουργικό τρόπο εκγύμνασης, εμπνευσμένο από τον Joseph Pilates, που μας βοηθάει στη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος και συντελεί στη βελτίωση της ευλυγισίας, της δύναμης, της ελαστικότητας και της ισορροπίας. Οι συνολικά 500 ασκήσεις της μεθόδου είναι κατάλληλες για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αρχάριων και προχωρημένων.

Η μέθοδος pilates πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα και με ειδικά όργανα γυμναστικής (δαχτυλίδια, λάστιχα, μπάλες) και δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση του “κέντρου” του σώματος και επικεντρώνεται στους κοιλιακούς, ραχιαίους και την πλάτη. Οι ασκήσεις pilates, εκτός από την σωματική εκγύμναση, βοηθούν στην βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης, μείωση των συμπτωμάτων της κόπωσης, αποβολή του στρες, στοιχεία που απορρέουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου & Δοϊράνης (είσοδος για το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ)

Αθλητισμός και ευεξία, Mat Pilates

Τετάρτη 17, 24 & 31 Αυγούστου

19.00 – 20.00 και 20.00 – 21.00

Απαιτείται προεγγραφή στο www.SNFCC.org

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα