Η θέληση είναι ο μαγικός ιεράρχης μας, ο οποίος κάνει δυνατή την αυτοπραγμάτωση τόσο του είναι μας, όσο και των ανώτερων ιδανικών της ύπαρξής μας. Η θέληση είναι ο νόμος της δημιουργίας και του σύμπαντος, είναι η ιδιότητα εκείνη που πρόβαλλε ο Θεός, η ζώσα ενέργεια, για τη δημιουργία του ανθρώπου και οτιδήποτε τον περιβάλλει. Χωρίς τη θέληση για δημιουργία, χωρίς αυτή την τεράστια ενέργεια της απόφασης για δημιουργία, όλα τα πράγματα καθίστανται χωρίς ζωή, νεκρά. Επομένως η θέληση είναι στη βαθύτερη ουσία της η ενέργεια που περιβάλλει, δημιουργεί, καταστρέφει τα πάντα.
Η ίδια αυτή ενέργεια περνώντας μέσα από διαδοχικές μεταλλαγές, παραμένει αναλλοίωτη και αιώνια. Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι και η ύλη που δημιουργεί το πνεύμα μας είναι η ίδια η ενέργεια της δύναμης του Θεού. Έχει καταστεί λοιπόν ο άνθρωπος συν-δημιουργός με την αρχή που αποκαλούμε Θεό και τη δύναμη που βρίσκεται στα χέρια του μπορεί να τη χρησιμοποιεί δημιουργώντας δικά του έργα. Τα πάντα είναι αποτέλεσμα της δύναμής του, βάση της θέλησης δημιουργίας του.
Η θέληση μπορεί να έχει δύο κατευθύνσεις: μια δημιουργική και μια καταστροφική. Η φύση για παράδειγμα, δημιουργεί και καταστρέφει σε κάθε βασίλειό της, από το φυτικό, το ζωικό, μέχρι το ανθρώπινο. Υπάρχει μια αναπαράσταση για τον Θεό από τους Ινδούς, που απεικονίζει τον Θεό Σίβα, όπου σε αυτή την αναπαράσταση της ενέργειας βλέπουμε τον Θεό καθώς χορεύει τον αιώνιο χορό του, να δημιουργεί και να καταστρέφει τους κόσμους στα πόδια του. Ο χορός αυτός είναι η ακατάπαυστη ενέργεια που κινεί τα πάντα, επομένως, η κίνηση είναι η θέληση και η θέληση η ύπαρξη. Κάθε τι που κάνεις ή δεν κάνεις υπόκειται στον νόμο της θέλησης. Για παράδειγμα δεν πηγαίνεις κάπου, αν δεν το θέλεις. Όλες σου οι κινήσεις, ακόμα και οι ενστικτώδεις, εκφράζουν τη θέληση του οργανισμού σου να προσλάβει αυτά που οι φυσικές ανάγκες σου απαιτούν.
Στον κόσμο των ανθρώπων, υπάρχει μια σκάλα που ιεραρχεί τις εκδηλώσεις αυτής της δύναμης καθώς και την κατεύθυνση που αυτή ακολουθεί. Για παράδειγμα, ο επιχειρηματίας, ο ερημίτης, ο μαθητής, η νοικοκυρά, όλοι εκφράζουν μέσα τους αυτή τη δύναμη, αλλά με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικούς σκοπούς. Επομένως η θέληση μπορεί να κατευθύνεται προς ένα στόχο, ο οποίος να διαφέρει κάθε φορά ως προς την κατεύθυνση και την ποιότητά του. Στον άνθρωπο έχει δοθεί ένα μαχαίρι με δύο κόψεις, ώστε να μπορεί να δημιουργεί ή να καταστρέφει όπου χρειάζεται η αναπαλαίωση των παλιών μορφών.
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ενσυνείδητα τη δύναμή τους, όμως οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούν ασυνείδητα, έχοντας λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας στα θέματα που καταπιάνονται. Και λέω τη λέξη θέματα γενικά, διότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από το – πίνω νερό – ή κάνω κάτι πολύ πιο σπουδαίο. Η διαφορά υπάρχει στα αποθέματα ενέργειας που έχω μέσα μου και στο πώς τα χειρίζομαι. Επίσης και η δύναμη της αδράνειας είναι μεγάλη. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν δημιουργείται ένα κενό ενέργειας τότε η ίδια σπεύδει να το καλύψει. Όταν για παράδειγμα στη ζωή μας δημιουργείται κάποιο κενό, τότε κάτι άλλο διαφορετικό καταλαμβάνει τη θέση του.
Τώρα θα σου μιλήσω για τη δύναμη εκείνη, που μέσω αυτής εκφράζεται η αγάπη και επίσης πώς συνδυάζεται αυτή με τη θέληση για το καλό. Η αγάπη είναι η καλή θέληση, δηλαδή η θέληση που δεν καταστρέφει αλλά διατηρεί. Αυτή η διατήρηση, η επιθυμία για την απόκτηση ενός πράγματος στο οποίο εναποθέτουμε την αγάπη μας, δρα δεσμεύοντας την προσοχή μας και τις προσπάθειές μας για την απόκτησή του. Είτε αυτό που θέλεις να αποκτήσεις είναι κάτι του εξωτερικού χώρου, είτε είναι μια ανώτερη ιδιότητα για τον εαυτό σου, η προσπάθεια πρέπει να διέπεται από αγάπη. Επομένως, διατυπώνω για μια φορά ακόμα τον γνωστό απόκρυφο νόμο: «Θέλημα είναι ο νόμος, θέλημα που γίνεται αγάπη».
Τα 7 δακτυλίδια της δύναμης ALKADAN εκδόσεις Aldebaran