Τα πιο δυνατά Ψυχοθεραπευτικά Εργαστήρια του Νοεμβρίου στην Αθήνα

Psychology_compressed_1920x1280

Επιτέλους Νοέμβριος! Αν και το καλοκαίρι είναι μια γλυκιά ανάμνηση ενώ τα Χριστούγεννα μια ακόμα γλυκύτερη προσμονή, θα έλεγε κανείς πως ο Νοέμβριος είναι ένας ουδέτερος μήνας. Κι όμως, ακριβώς επειδή οι διακοπές είναι μακρυά, το μεγάλο ατού του Νοεμβρίου είναι πως ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε σε όλα τα θέματά μας είναι παραγωγικός, εντατικός και προσοδοφόρος. Ό,τι κάνουμε τώρα πιάνει τόπο και μάλιστα με λιγότερο κόπο. Αυτό γιατί έχουμε προσαρμοστεί πλέον σε ρυθμούς εργασίας και είναι πιο απλά τα πράγματα, έχει μπει το νερό στ’ αυλάκι, και δεν χρειάζεται ακόμα να κατεβάσουμε ταχύτητες για τις γιορτές. Θα λέγαμε, αν πετούσαμε με αεροπλάνο, πως απογειωθήκαμε, τώρα πετάμε κανονικά, και έχουμε καιρό μπροστά μας για να φτάσουμε. Εν ολίγοις είναι η περίοδος που απολαμβάνουμε την πτήση αλλά και εργαζόμαστε γι’ αυτήν.

Δεν είναι τυχαίο που μερικά από τα πιο δυνατά ψυχοθεραπευτικά εργαστήρια συμβαίνουν ή ξεκινούν αυτό τον μήνα. Έχουμε ήδη ζεσταθεί, έχουμε ψάξει, έχουμε ψαχτεί και έχουμε ψυχανεμιστεί πάνω κάτω τι είναι αυτό που μας περιορίζει ή μας πονάει τόσο, που η αλλαγή να φαντάζει αναπόφευκτη. Λίγο πριν το τέλος αυτού του χρόνου και έτοιμοι ν’αφήσουμε πίσω μας ό,τι δε χρειαζόμαστε πια, δε θα μπορούσαμε να διαβάσουμε ένα καλύτερο άρθρο από αυτό εδώ: Τα πιο δυνατά Ψυχοθεραπευτικά Εργαστήρια του Νοέμβρη.
Η σειρά με τα οποία τα παρουσιάζουμε έχει να κάνει με την ημερομηνία και μόνο. Σε εσάς αφήνουμε ν’ αποφασίσετε τη σειρά που θα χρησιμοποιήσετε όσα απ’ αυτά σας δημιουργούν τις συνθήκες που θέλετε ώστε να βγάλετε από πάνω σας τα παλιά και φθαρμένα μοτίβα που δε χρειάζεστε πια και να μπείτε στο 2018 ολοκαίνουριοι.

1 «Οι τρεις μαγικές λέξεις» Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης .

Λίγα λόγια μπορούμε να πούμε για τη συστημική αναπαράσταση διότι ελάχιστα μπορούμε να την προσδιορίσουμε μέσα από τα λόγια. Αν δεν έχετε βιώσει ακόμα αυτή την τεχνική είναι ευκαιρία με το εργαστήριο αυτό που θα γίνει στον Πολυχώρο Χείρωνα, να μάθετε πολλά για εσάς και ν’ αφήσετε πίσω άλλα τόσα. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

2 Συναισθηματική χειραγώγηση.

Όλα όσα ακούμε για θύτες και θύματα, για ενεργειακά βαμπίρ, για ναρκίσσους και ψυχοχαράδρες, είναι αλήθεια. Άλλο να το λέμε κι άλλο να το ζούμε εδώ που τα λέμε. Πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό το σεμινάριο που θα γίνει στο The Mind Room (μας αρέσει το όνομα του χώρου) από την κυρία Μαρία Λιακάκου, Κλινική Ψυχολόγο και Ψυχοθεραπεύτρια. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

3 Αρχέτυπα – Κρίκοι αλήθειας της ζωής.

Από την αρχή της Ψυχολογίας τα Αρχέτυπα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και διαμόρφωσαν μέσα από τη μελέτη του C. Young τη νεότερη συνείδηση της Ευρωπαϊκής κουλτούρας και εκ τοτε του Δυτικού Πολιτισμού. Αποκαλυπτική η προσέγγιση της κυρίας Δανιηλίδου Ευαγγελίας, Συμβούλου Ψυχικής Υγείας, για τα Αρχαιοελληνικά αρχέτυπα τα οποία επηρεάζουν σημαντικά της σύγχρονη κουλτούρα και καθημερινότητά μας. Δείτε περισσότερα εδώ:

4 Σκιά – Η πιο δημιουργική πλευρά του εαυτού μας.

Από τον χώρο της έντεχνης δράσης και θεραπείας και την Τζέσικα Μαργαρίτη, Ψυχοθεραπεύτρια, έχουμε μια δυναμική και πρωτότυπη προσέγγιση στη σκιερή μας πλευρά που δεν είναι δα και τόσο σκιερή όσο φοβόμαστε, νομίζουμε ή υποθέτουμε. Περισσότερα θα βρείτε εδώ:

5 Ο Θεραπευτικός τροχός.

Όταν οι ψυχολόγοι αφήνουν τα πανεπιστήμια και περιπλανιούνται στις οροσειρές του Περού όπως έκανε ο Alberto Villoldo, PH.D. καθηγητής ψυχολογίας και ιατρικής ανθρωπολογίας του San Francisco University, τότε τέτοια σεμινάρια ψυχοθεραπείας και σαμανικής γίνονται εφικτά για εμάς. Και πάλι από το Κέντρο Έντεχνης δράσης και θεραπείας, μια ψυχοθεραπευτική εμπειρία που μας διεγείρει την περιέργεια. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

6 Όρια – Δύναμη – Διαχείριση συγκρούσεων.

Ένα βιωματικό εργαστήρι όπου μαθαίνουμε μαθαίνουμε για τα όριά μας, τη δύναμή μας και πως να τα διαχειριστούμε εν ώρα μάχης. Η εκπαίδευση πάνω σε τέτοια θέματα είναι πάντα χρήσιμη, είτε πρόκειται για μια πρώτη προσέγγιση ή για επανάληψη, η γνωστή μήτηρ της μαθήσεως. Για περισσότερα διαβάστε εδώ:

7 Δωρεάν ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας

Aπό την Σφαιρική Αντιληπτικότητα και την κυρία Μαρία Λεβέντη, Ψυχίατρο, Ψυχαναλύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια και ιδρύτρια της μεθόδου Σφαιρική Αντιληπτικότητα μαζί με τον σύζυγό της και ερευνητή Ιωάννη Καρλαούζο. Η Σφαιρική Αντιληπτικότητα είναι αναγνωρισμένη ψυχοθεραπευτική μέθοδος από την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα από το 2010 και μπορούμε να είμαστε περήφανοι και γι’ αυτό ως Έλληνες. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

8 Διερευνώντας τον εαυτό μας.

Σωματική προσέγγιση και μέθοδος Gestalt από τον Τάσο Δαφνομήλη με σπουδές στην Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία. Άλλη μια βουτιά στα σκοτεινά δωμάτια της ψυχής μας δίχως φόβο και πάθος.Στον ωραίο Πολυχώρο Χείρων. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

9 Το ονειρευόμενο σώμα.

Η μαγεία της Gestalt και πάλι από την πλευρά των ονείρων αυτή τη φορά και από το Gestalt institute. Εισηγητής ο Morgan Goodlander, ιδρυτής του Gestalt Institute του Σαν Φρανζίσκο στην Καλιφόρνια. Η γοητεία και ο αποκρυφισμός των ονείρων αποκτά νόημα κάτω από την αποκαλυπτική ματιά του Φριτζ Περλς του ιδρυτή της Gestalt. Συνέλαβε τα υπαρξιακά μηνύματα των ονείρων και τα αποκαλύπτει μέσα από το ονειρευόμενο σώμα. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

10 Μη βίαιη επικοινωνία.

Στον χώρο του Satori Land, λαμβάνει χώρα αυτό το εργαστήριο για τη μη βίαιη επικοινωνία από την Ψυχολόγο Ελένη Παπαχριστοδούλου. Η Μη βίαιη επικοινωνία είναι τεχνική η οποία μας βοηθά – ναι, ναι καλά καταλάβατε- να επικοινωνούμε δίχως εντάσεις… ή έστω να τις ελαχιστοποιούμε δίχως όμως να κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες και τα θέλω μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

11 (Ξανά)γράφοντας την ιστορία (μου).

Από τον Γιάννη Ξηντάρα, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή αυτό το εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή» Μια ενδιαφέρουσα και ανανεωτική ματιά στην ιστορία της ζωής μας. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

12 Stress Free Webinar

Ναι, καλά το γράψαμε, πρόκειται για διαδικτυακό εργαστήριο απελευθέρωσης από την καθημερινή πίεση και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Και πάλι από τη Σφαιρική Αντιληπτικότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα