Εφαρμογή σε κινητό, μετατρέπει τα συναισθήματα σε ήχους

Εφαρμογή σε κινητό, μετατρέπει τα συναισθήματα σε ήχους

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή ανέπτυξε η HUAWEI για το κινητό της Mate 20 Pro και προορίζεται για τυφλούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το Mate 20 Pro κατέχει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που μαζί με την εξειδκευμένη εφαρμογή Facing Emotions, «διαβάζει» τις εκφράσεις του προσώπου και αναγνωρίζει τα επτά κύρια συναισθήματα (θυμός, χαρά, έκπληξη, λύπη, αποστροφή, φόβος, περιφρόνηση).

Πώς γίνεται αυτό;

Μια Τεχνητή Νοημοσύνη, επιτρέπει σε έναν υπολογιστή ή σε κάποια άλλη συσκευή να εκτελεί καθήκοντα που απαιτούν «σκέψη». Μαθαίνει με τον δικό της τρόπο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα δεδομένα και τις «εμπειρίες» που έχει συλλέξει για να αντιδρά κατάλληλα στις νέες καταστάσεις.
Το Mate 20 Pro της Huawei διαθέτει το πρώτο στον κόσμο chipset με Dual-NPU και τον επεξεργαστή Kirin 980 που σε συνδυασμό, παρέχουν μια τεράστια υπολογιστική ισχύ. Αυτά τα δύο, μαζί με την τριπλή κάμερα της Leica δίνουν τη δυνατότητα στο σύστημα Τεχνικής Νοημοσύνης της Huawei να μεταφράσει τα επτά κύρια συναισθήματα σε επτά μοναδικούς ήχους.

Μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή Facing Emotions, η πίσω κάμερα σαρώνει το πρόσωπο του συνομιλητή ή των συνομιλητών. Στη συνέχεια, η Τεχνητή Νοημοσύνη αναγνωρίζει τις εκφράσεις και τις κινήσεις του προσώπου, χαρτογραφώντας τα μάτια, μύτη, φρύδια και στόμα και αναλύει την έκφραση.

Τη στιγμή που αναγνωρίσει ένα από τα κύρια συναισθήματα, βγάζει ένα συγκεκριμένο προκαθορισμένο ηχητικό σήμα. Όταν η εφαρμογή βλέπει ένα «χαμόγελο» ο χρήστης ακούει έναν χαρούμενο, ανάλαφρο ήχο από μαρίμπα ενώ αν δει ένα λυπημένο πρόσωπο, το μεταφράζει σε έναν μελαγχολικό ήχο. Όταν κάποιος νιώθει αποστροφή, το τηλέφωνο θα εκπέμψει ένα μηχανικό ήχο φυσαλίδων και αν κάποιος νιώθει φόβο, το τηλέφωνο θα το μεταφράσει με έναν οξύ, μεταλλικό ήχο που δεν επιδέχεται παρερμηνεία.

Το καθήκον να δημιουργήσει τους μοναδικούς αυτούς ήχους, που να βρίσκονται σε τέλεια ηχητική αντιστοιχία με τα επτά κύρια συναισθήματα, ανέλαβε ο τυφλός συνθέτης Tomasz Bilecki.

Για το Mate 20 Pro, ο σχεδιαστής Jan Kochanski έφτιαξε μια ειδική θήκη που κρεμιέται στο λαιμό και αφήνει ελεύθερα τα χέρια.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα