Εγχείρημα Χείρωνας: 4 εργαστήρια τα οποία δεν πρέπει να χάσετε

Πολυχώρος Χείρωνας

Όλοι μας κάποια στιγμή στην παιδική μας ηλικία μαγευτήκαμε από αυτό το μυθικό πλάσμα που μισός άλογο και μισός άνθρωπος εμφανίστηκε μέσα στο βιβλίο της ιστορίας μας, πότε αγέρωχος μ’ ένα τόξο στα χέρια και πότε αθεράπευτα πληγωμένος από τον Ηρακλή. Αυτός λοιπόν ο μεγάλος θεραπευτής των πληγών, ο Χείρωνας, πέρασε στην αιωνιότητα και στο DNA μας ως το αρχέτυπο του θεραπευτή.

Πέρασε και στην έμπνευση των διοργανωτών του Πολυχώρου Χείρωνα στην Παιανία οι οποίοι έχουν δημιουργήσει έναν άκρως όμορφο και θεραπευτικό χώρο για τα σεμινάρια που θέλουμε, για τις υπέροχες ημερίδες, για τα μαθήματα θεραπευτών διαφόρων τεχνικών, από όλο τον κόσμο και φυσικά την Ελλάδα και για τις ομάδες που εργάζονται και μαθαίνουν μαζί για το καλύτερο. Αν δεν έχετε γνωρίσει ακόμα από κοντά αυτό τον υπέροχο χώρο εναλλακτικής ενασχόλησης και θεραπείας σας προτείνουμε να τον βάλετε στην ατζέντα σας και να συμμετέχετε σε μία ή και περισσότερες από τις θεραπευτικές και εναλλακτικές εκδηλώσεις του. Να μερικές από αυτές τις οποίες έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην Εναλλακτική Ατζέντα και που λαμβάνουν μέρος σε λίγες μέρες ως εβδομάδες.

1 Η φωτογραφία ως μέσο δημιουργικής αυτογνωσίας. από 18 Νοεμβρίου

“Το βιωματικό εργαστήριο «Η Φωτογραφία ως μέσο Δημιουργικής Αυτογνωσίας» είναι ένα ευχάριστο ταξίδι, καθώς η χαρά και η «ελαφρότητα» που χαρακτηρίζουν την φωτογραφική πράξη δημιουργούν στις συναντήσεις μας ένα κλίμα παιχνιδιού και μια ατμόσφαιρα ελευθερίας που αγαπά τα λάθη και τους πειραματισμούς, το μοίρασμα και την ανταλλαγή.

Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ήδη την φωτογραφία σαν μέσο έκφρασης και θέλουν να διευρύνουν το φωτογραφικό τους βλέμμα, όσο και σε ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τις βασικές αρχές της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Αγγελική Καστρινέλλη – Ελένη Παρίδη

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

2 Διερευνώντας τον εαυτό μας. Από 19 Νοεμβρίου

Η βασική φιλοσοφία είναι ότι το βίωμα ενισχύει τη μάθηση – ότι μαθαίνουμε καλύτερα αυτό που βιώνουμε παρά αυτό που βλέπουμε ή ακούμε.

H προσέγγιση της Gestalt σε συνδυασμό με τη Συναλλακτική ανάλυση, μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πτυχές του εαυτού μας που μας δημιουργούν κάποια δυσαρέσκεια, έχουμε την τάση να τις κρύβουμε και συνήθως αισθανόμαστε άβολα με αυτές. Ο κοινός παρονομαστής και των δύο προσεγγίσεων είναι ο πειραματισμός με το βίωμα και την έκφραση του. Με την εναλλαγή των προσεγγίσεων αυτών, θα έχουμε την ευελιξία να στρέψουμε τον μεγεθυντικό φακό εκεί που πραγματικά έχουμε ανάγκη και θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε ό,τι μας δυσκολεύει, ώστε να επαναφέρουμε τη ροή στην καθημερινότητά μας… Από τον Τάσο ΔαφνομήληΣυνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

3 Εργαστήριο αποτελεσματικού γονέα, από 19 Νοεμβρίου

Μέσα από ένα ζωντανό, ενδιαφέρον και με άμεσες εφαρμογές πρόγραμμα, γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών μαθαίνουν να επιλύουν συγκρούσεις εποικοδομητικά, να θέτουν ξεκάθαρα όρια και να μιλάνε έτσι ώστε τα παιδιά να τους ακούν, να τους εμπιστεύονται και να τους μιλούν. Το πρόγραμμα διδάσκει στους γονείς αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας – επιστημονικά τεκμηριωμένες -, δίνοντάς τους τα εφόδια να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που μπορεί να προκύψουν μέσα στην οικογένεια.

Από τον Νίκο Πολυχρονάκη PERSON CENTRED COUNSELOR, MSC UNIVERSITY OF STRATHCLYDE, UK

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

4 Εργαστήριο Δραματοθεραπείας, από 1 ως 3 Δεκεμβρίου

Σε αυτές τις τρεις μέρες θα διερευνήσουμε το θηλυκό στοιχείο μέσα από τα αρχέτυπο της θεάς Άρτεμις. Ολόκληρη η εργασία με τις θεές είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας με επίκεντρο τη γυναικεία μας ταυτότητα.
Η δραματοθεραπεύτρια Βάσω Παπάλη πιστεύει ότι οι μύθοι για το θηλυκό στοιχείο είναι ένα μέσον που βοηθά στην κατανόηση των αρχετύπων, που λειτουργούν μέσα στην ψυχολογία και την προσωπικότητα. Μπορεί να είναι πολύ μακρινοί χρονικά, αλλά εμπεριέχουν αιώνιες αξίες αφού οι μύθοι δημιουργήθηκαν για να εμπνεύσουν, τότε όπως και τώρα, υπενθυμίζοντας την ιερότητα της ύπαρξης.
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ:
Δείτε περισσότερα για τον Πολυχώρο Χείρωνα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα