Λάβε ενεργά μέρος σε εικαστικές δράσεις της ΕΛΙΞ!

Λάβε ενεργά μέρος σε εικαστικές δράσεις της ΕΛΙΞ!

photo credits ΕΛΙΞ

Η ΕΛΙΞ αναζητά 15+2 εθελοντές για να πλαισιώσουν τις δράσεις δύο εικαστικών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ανοιχτά Σχολεία” και θα πραγματοποιηθούν στην Κυψέλη την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Γεράσιμου ΑΒΛΑΜΗ, θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το σχολικό κτήριο 27ο και 30ο στο κέντρο της Κυψέλης, σε ένα τεράστιο ζωντανό γλυπτό. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρειαστούμε τη βοήθεια σας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα εικαστικό δρώμενο με αφορμή το άνοιγμα του σχολειού στη γειτονιά.

Καλούμε όσους ενδιαφέροντα στη δημιουργική απασχόληση αλλά και όσους θέλουν να συνδημιουργήσουν αυτό το πειραματικό έργο. Σκοπός του έργου είναι όλη η γειτονιά της Κυψέλης να μας υποστηρίξει, θα χρειαστούμε 15 εθελοντές που θα βρίσκονται σε σταθερά σημεία, σε θρανία και θα έχουν μια αλληλεπίδραση μέσω παιχνιδιών με τους συμμετέχοντες. Τα παιχνίδια αυτά θα είναι άπλα διακρατικά πειράματα, όπως μικρές κατασκευές οριγκαμι (καραβάκια) και παιχνίδια επικοινωνίας με τους παρευρισκόμενους.

Η θέση σας θα είναι προκαθορισμένη σε θρανία, ένας, ένας και θα έχετε μπροστά σας ένα κουτί με υλικά, όπως πλαστελίνη, χαρτιά, στυλό και αλλά για να δημιουργηθούν μικρές άπλες κατασκευές μέσα από την δική σας καθοδήγηση. Θα σας χρειαστούμε από τις 17:00 για μια μικρή προετοιμασία και στήσιμο της δράσης και θα αποχωρήσουμε μετά το τέλος της δράσης στις 21:30.

Επίσης θα χρειαστούν δυο εθελοντές για να βοηθήσουν τον εικαστικό Αλέξανδρο ΒΑΣΜΟΥΛΑΚΗ να δημιουργήσουν ένατεράστιο εφήμερο γλυπτό στο χώρο του προαύλιου του ιδίου σχολειού 27ο και 30ο με όλες τις καρέκλες του κτηρίου για να δείξουμε την ιδέα ενός πραγματικά ανοιχτού σχολειού. Γι’ αυτό το σκοπό χρειαζόμαστε αγόρια που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν υπό την καθοδήγηση του εικαστικού, για να δημιουργηθεί αυτό το μοναδικό γλυπτό. Οι ώρες που θα σας χρειαστούμε είναι από την Πέμπτη 13/10 και ώρα 17:00-19:00 Παρασκευή 14/10 από τις 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 15/10 από τις 10:00 έως 15:00. Εάν υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι το ωράριο θα τροποποιηθεί ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του εθελοντή.

Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την συμμέτοχη σας και τη βοήθεια σας που είναι πολύ σημαντική για την υλοποίηση της δράσης για τη γειτονιά της Κυψέλης.

Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα που θα βρείτε εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα