Εικαστική Δράση «Με τα εντελώς απαραίτητα»

eikastikh-drash-me-ta-entelos-aparaithta

«Με τα εντελώς απαραίτητα»
Εικαστική Δράση
του Ορίζοντα Γεγονότων
σε συνεργασία με την ομάδα Εν Φλω

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ!
Μια εμπειρία χρόνου στην τέχνη και μια εμπειρία τέχνης στον χρόνο.
Ζούμε σε μια εποχή όπου αξίες, νοήματα, πληθυσμοί, η ίδια η έννοια του χρόνου βρίσκονται σε μια αυξημένη μετακύλιση, μετατόπιση, χωρίς ξεκάθαρο πάντα προορισμό. Βίαια πολλές φορές όπως συμβαίνει με τους πρόσφυγες. Βιαστικά, κατά πώς συσκευάζεται και διανέμεται η αλήθεια από τους σύγχρονους μηχανισμούς αναπαράστασης.
Το ταξίδι, μια διαδικασία ώσμωσης και αποκάλυψης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει νόημα να καθαρογραφεί μέσα από μια διαδικασία βιωματικής τέχνης. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, μέσα από το προσωπικό του βίωμα, να γίνει σώμα καταγραφής όσο και το έργο του και να προβάλλει τη στάση του απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως το αίσθημα του εκτοπισμού, η κωδικοποίηση της αναζήτησης, η μεταφορά του πολύτιμου, ο τόπος και ο χρόνος ως παράγοντες δημιουργίας.
Ο Oρίζοντας Γεγονότων, σε συνεργασία με την ομάδα Εν Φλω, σχεδιάζει μια ζωντανή δράση-καταγραφή, με τίτλο ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Έργα καλλιτεχνών σε μορφή βαλίτσας, θα ταξιδέψουν στη Φλώρινα στις 13/14-5-2016. Η βαλίτσα που θα φορτωθεί, θα φορτιστεί, θα περικλείσει ή θα καλυφθεί με τις σκέψεις, τα μηνύματα, τα έργα, τις αναμονές του καθενός μας και θα αποτελέσει το έργο που θα μεταφέρει όλα αυτά στο ταξίδι με το τρένο.
 Η πρώτη αποβίβαση θα γίνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας στις 14-5-2016, η επιστροφή θα έχει ως πρώτο προορισμό την Art Athina στις 25-5-2016, μαζί με την κινηματογραφημένη καταγραφή της δράσης και μια ευρεία συζήτηση στο Forum της διοργάνωσης. Δεύτερος προορισμός θα είναι η εγκατάσταση στο Τρένο στο Ρουφ στις 5-6-2016, με το βλέμμα μας σε μια συνέχεια του ταξιδιού..
Συμμετέχοντες:
Αλυγιζάκη Κύρα, Αναγνώστου Ρούλα, Ανδρό, Αξαόπουλος Κίμων, Αποστολοπούλου Μαρία, Αρχοντάκη Ειρήνη, Ασλανίδου Δέσποινα, Ασπρογενίδου Δώρα, Βαζούκου Ειρήνη, Γαβριήλ Ακάκιος, Γκουσγκούνης Σωτήρης, Διαμαντή Φλώρα, Δουβανά Τάτη, Δουκάκη Μαρία, Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Δούμα Θαλασσινή, Ευθυμίου Τζίμης, Ζαρκάδα Μαρίλη, Κόντου Θωμαή, Καββαδία Λέα, Καραμανλή Αφροδίτη, Καραμούζη Ευγενία, Καραμούζη Ράνια, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κασσαβέτης-Θεοφανόπουλος Άγγελος, Κουζάρη Μαίρη, Κουζούνη Μίνα, Κουτρίδου Ειρήνη, Κουτρούλης Γιάννης, Κρεμασιώτη Κατερίνα, Λεοντοπούλου Βάσια, Λιαδή Καλλιόπη, Λιλικάκης Κοσμάς, Λιουδάκης Βαγγέλης, Μαντζούκα Αντωνία, Μαργαρώνη Λυδία, Μιχαηλίδου Ευσεβεία, Μιχαλακέα Έλλη, Μουρκογιάννη Στέλλα, Μουσούλη Λίτσα, Μπαμπάσης Τάσος, Μπέσκος Γιάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπονάτσου Ισμήνη, Μπρισνόβαλη Αγγελική, Πανούση Ελευθερία, Πανταζή Δέσποινα, Παρασκευοπούλου Κωνσταντίνα, Πάστρα Μαρία, Πούλος Ηλίας, Πρίφτη Ελένη, Ρήμος Αργύρης, Ριμπατσιού Κατερίνα, Ροσπόγλου Κων/νος, Σάλτας Αθανάσιος, Σεβαστάκη Μαρία, Σιατερλή Βέρα, Σουφλής Παύλος, Σοφρά Βασιλική, Σταθοπούλου Κατερίνα, Συλίκου Κωνσταντίνα, Συράκης Γιώργος, Τοπάκα Αυγή, Τουλιάτου Κερασία, Τρυπαναγνωστόπουλος Γιάννης, Τσιγαρίδα Μπέτυ, Φερεντίνου Αμαλία, Χαραλαμπίδου Κίκα, Χατζημανώλη Ειρήνη, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία, Χουρχούλης Γιώργος, Χούσου Έλλη, Χρυσάνθου Αρετή.
Ορίζοντας Γεγονότων
http://blog.orizontasgegonoton.gr/
katehaki54@yahoo.gr
Κεραμεικού 18
6976 689670 Τζίμης Ευθυμίου
Υπεύθυνη Μαίρη Νασοπούλου
m.nassopoulou@trainose.gr
210 5297840
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Ταγματάρχη Φουλεδάκη 8
2385 029444
Art Athina
http://www.art-athina.gr/el/
Platforms Project @ Art-Athina
Διευθύντρια Άρτεμις Ποταμιάνου
platforms@art-athina.gr
Γήπεδο Τέικβοντο, Παλαιό Φάληρο
Το τρένο στο Ρουφ
http://totrenostorouf.gr/
theater@totrenostorouf.gr
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
Διευθύντρια Τατιάνα Λύγαρη
210 5298922, 6937 604988

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα