Είμαστε μια εκπληκτική πνευματική μηχανή

Είμαστε μια εκπληκτική πνευματική μηχανή

Εδώ και τώρα, υπάρχουν περισσότερα από πενήντα τρισεκατομμύρια κύτταρα στο σώμα σας, που όλα συνεργάζονται, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να διαβάζετε αυτή την πρόταση. Τα κύτταρά σας δεν διαφωνούν. Δεν αμφισβητούν το πώς δουλεύουν τα πράγματα. Δεν μπαίνουν σε καμία αντιπαράθεση για το ποιο είναι πιο έξυπνο ή πιο αποτελεσματικό.

Ευθυγραμμίζονται όλα σε μια όμορφη αρμονία για να επιτρέψουν στη μηχανή που αποκαλείται «το σώμα σας» να λειτουργήσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο σε κάθε δεδομένη στιγμή! Τι θαύμα!

Το ίδιο είδος αρμονικής αλληλεπίδρασης λαμβάνει χώρα κα στο εξωτερικό σας κόσμο. Κάθε μέρα η δημιουργική μας συναλλαγή σκέψεων, λέξεων, πράξεων και συναισθημάτων δουλεύει σε Θεϊκή σύμπραξη με την ενέργεια του Σύμπαντος για να δημιουργήσουν τη ζωή μας.

Επικεντρώνοντας με έναν θετικό τρόπο την ενέργειά μας, έχουμε πολλές περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουμε καλές εμπειρίες. Πραγματικά είναι τόσο απλό.

Το να προσπαθήσετε να γίνετε κύριοι αυτής της δημιουργικής δύναμης και να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας σοφά ίσως είναι δύσκολο στην αρχή.

Στο κάτω-κάτω, οι περισσότεροι έχουμε εκπαιδευτεί να ζούμε στο φόβο και να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε αμυντικά – ψάχνοντας τι δεν φέρνει αποτελέσματα, τι μπορεί να πάει στραβά ή τι δεν είναι καλό στη ζωή μας.

Αν παρακολουθήσετε ειδήσεις για μερικά λεπτά ή αν διαβάσετε τους τίτλους μιας εφημερίδας ή μιας ιστοσελίδας, αρκεί για να δείτε πού βρίσκεται το συλλογικό επίκεντρο.

«Ανακαλύψτε τον κίνδυνο που ελλοχεύει στο νερό που πίνετε», «Η οικονομία κάνει άλλη μια βουτιά», «Δέκα λόγοι για να μην παίρνετε τα μάτια σας από τα παιδιά σας»…αυτά τα συνεχή, γεμάτα φόβο μηνύματα μπορούν να σας επηρεάσουν με τροπους που δεν αντιλαμβάνεστε καν.

Και, με τον καιρό, μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας προσελκύουν οι αρνητικές ειδήσεις, οι συζητήσεις που είναι γεμάτες με περιττό δράμα και οι επαναλαμβανόμενες βλαβερές σκέψεις. Μόλις αρχίσει αυτός ο κύκλος, δεν σταματάει από μόνος του.

Πρέπει να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση κάνοντας καλές επιλογές και καλές σκέψεις, αντικαθιστώντας το κακό με το καλό σε κάθε στροφή της διαδρομής.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Louise Hay & Cheryl Richardson «Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη ζωή» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα