Είμαστε καταδικασμένοι να κάνουμε επιλογές;

Είμαστε καταδικασμένοι να κάνουμε επιλογές;

Στη ζωή μου είχα ένα μεγάλο δάσκαλο, τον Καρλ Γιουνγκ. Από νωρίς μελετούσα για να γίνω Γιουνγκιανός ψυχαναλυτής.

Είπε: Την ίδια στιγμή που πρωταγωνιστείς στη δική σου ζωή και κάνεις τις επιλογές σου, την ίδια ακριβώς στιγμή είσαι ένας δορυφόρος ή κομπάρσος σε μια πολύ μεγαλύτερη παράσταση.

Είπε: “Όλοι είστε καταδικασμένοι να κάνετε επιλογές”. Και ακούγεται σαν πολύ μεγάλη αντίφαση. Αν είστε καταδικασμένοι, πώς γίνεται να μπορείτε να κάνετε επιλογές;

Αλλά μέσα στα υλικά μας σώματα, είμαστε καταδικασμένοι. Εννοώ πως η Έσθερ ήρθε στον κόσμο σε ένα θηλυκό σώμα, με συγκεκριμένο ύψος και συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Και εγώ ήρθα στον κόσμο σε ένα αρσενικό σώμα με ύψος 1,86 και με μαλλιά που πέφτουν και τρίχες που βγαίνουν στα αυτιά μου και όλα τα τρελά πράγματα που του συμβαίνουν. Και πάνω σ’ αυτά δεν έχω κανένα έλεγχο.

Αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορώ να επιλέξω για αυτό το σώμα. Μπορώ να το θρέφω καλά. Μπορώ να το γυμνάζω. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα.

Μπορώ λοιπόν να κάνω επιλογές για κάποια από τα επί μέρους χαρακτηριστικά μίας κατάστασης, αλλά δεν μπορώ να επηρεάσω την κατάσταση συνολικά. Είναι κατά μία έννοια “καταδικασμένη”. Τι γίνεται όμως με την άλλη μας όψη, την πνευματική μας;

Λοιπόν, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιος, που απευθύνεται σε κάποιον άλλον, που τη στιγμή εκείνη δεν βρίσκεται σε υψηλό δονητικό επίπεδο, μπορεί να χρησιμοποιήσει λέξεις όπως “καταδικασμένοι”. Σωστά. Δεν το εννοούσε με τρόπο, ξέρεις…

Εννοούσε πως υπάρχουν και δυσάρεστες επιλογές. Αλλά αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πως καθώς εξετάζετε, για όλο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τις λεπτομέρειες της ζωής σας, και γεννιούνται μέσα σας περισσότερες προσωπικές προτιμήσεις, ανακαλύπτετε όλο και περισσότερο τον αληθινό σας εαυτό και τις επιθυμίες σας.

Και τότε είναι που συνήθως αρχίζουμε να σας συναντάμε, γιατί τότε είναι που αρχίζετε να επιθυμείτε τον περισσότερο έλεγχο επί της πραγματικότητάς σας. Απλά δεν ξέρετε πώς να τον αποκτήσετε.

Αυτή είναι μια νέα συζήτηση που κάνουμε συχνά τελευταία με τους υλικούς μας φίλους, γιατί θέλουμε να καταλάβετε πως στην υλική σας μορφή προορίζεστε να εξερευνήσετε περισσότερες αντιθέσεις από ό,τι θα μπορούσαμε εμείς, από τη Μη-Υλική μας οπτική γωνία.

Και από τις αντιθέσεις αυτές προκύπτει πιο συγκεκριμένη επιθυμία για βελτίωση σε αυτήν τη χωρο-χρονική πραγματικότητα. Η εξέλιξη όλων των ειδών βασίζεται σε αυτήν την αντιθετική εμπειρία.

Συχνά όμως, καθώς εσείς οι άνθρωποι εξερευνάτε τις αντιθέσεις, προβαίνετε σε συγκρίσεις όπως “Αυτές οι υλοποιήσεις είναι καλές, ενώ οι άλλες κακές”, και μετά πιστεύετε πως όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουν πάνω σε κάτι, πράγμα πραγματικά ενάντιο στις προθέσεις που όλοι είχατε όταν πρωτοήρθατε στα υλικά σας σώματα.

Τέτοιου είδους σκέψεις δημιουργούν μέσα σας ένα συνειδησιακό έλλειμμα και στη συνέχεια, οι περισσότεροι ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για τα λάφυρα της εγκόσμιας ανθρώπινης ζωής, αντί να έρθετε σε επαφή με την κοσμογόνο Ενέργεια και να αγαπήσετε πραγματικά τη ζωή σας.

Όταν δεν αισθάνεστε καλά, το να καταμετράτε και να συγκρίνετε εμπειρίες στην προσπάθειά σας να βρείτε τον σωστό τρόπο ζωής, είναι κατανοητό. Θα θέλαμε όμως, έστω και για λίγο, να δεχτείτε πως είστε δόνηση. Αποδεχτείτε πως είστε Ενέργεια Πηγής που κατοικεί σε υλικά σώματα.

Αποδεχτείτε πως εκπέμπετε μία δόνηση και πως η δόνηση αυτή προσελκύει καταστάσεις σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης.

Αποδεχτείτε πως η γνώμη της Πηγής που είναι και η δική σας γνώμη, εστιασμένοι καθώς είστε στην παρούσα στιγμή, σας παρέχουν ένα Σύστημα Καθοδήγησης που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ξαναέρθετε σε επαφή με τον αληθινό σας εαυτό και με τις εμπειρίες που ήρθατε στον κόσμο για να βιώσετε.

Όταν νοιάζεστε για το τι αισθάνεστε και έρχεστε σε επαφή με πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, μεταμορφώνεστε. Και τότε το πρώτο πράγμα που αισθάνεστε είναι διαύγεια σκέψης. Διαύγεια για το ποιον δρόμο να πάρετε. Διαύγεια για το αν πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε κάτι.

Διαύγεια για το να κάνετε ή όχι μια συζήτηση, μία επένδυση ή να παντρευτείτε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο! Διαύγεια. Επειδή η Ευρύτερη Οπτική γνωρίζει τον αληθινό σας εαυτό, γνωρίζει τα πάντα για σας και σας προσφέρει μια πανίσχυρη, ξεκάθαρη γνώμη.

Αλλά αν θέλετε να αντιλαμβάνεστε αυτήν την Καθοδήγηση ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει να ασκηθείτε στο να ευθυγραμμίζεστε με την Πηγή. Η αντίθετη περίπτωση, είναι δυστυχώς αδιέξοδη, καθώς όλοι γύρω σας θέλουν από εσάς διαφορετικά πράγματα: “Πήγαινε από εκεί”. “Κάνε αυτό”. “Κάνε εκείνο”. “Μην κάνεις το άλλο”.

Συν-Δημιουργία Dr. Wayne Dyer & Esther Hicks εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα